Gebze de değişiyor

Büyükşehir`in ilçedeki çalışmalarını inceleyen milletvekillerinin ortak kanaati

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, dün milletvekilleriyle Gebze turu gerçekleştirdi. İlçede Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün ile Kocaeli Milletvekili Dr. Nevzat Doğan, Gebze´de de büyük bir değişim yaşandığını ifade etti.

ÇALIŞMALARI İNCELEDİLER
Başkan Karaosmanoğlu ile vekillerin Gebze programı, yeşillendirme çalışmaları ile başladı. Yol üzerinde Çayırova Deresi ıslahı ve Tatlıkuyu köprülü kavşağı hakkında bilgi alan Ergün ve Doğan, daha sonra geçtikleri Köşklüçeşme Mahallesinde ise AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Okur, partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı. İSU tarafından yürütülen alt yapı çalışmalarını yerinde inceledikten sonra esnafla sohbet eden Ergün ve Doğan, Başkan Karaosmanoğlu´ndan bilgi aldı.

STK´LARA ZİYARET
Heyet gün içerisinde ilçedeki oda, dernek ve kooperatif yöneticileriyle de bir araya geldi. Sırasıyla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Necdet İçim, Gebze Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Azem Güngör, ASİAD (Avrasya Sanayici İşadamları Derneği) Başkanı Cemal Koçyiğit ve Mimarlar Odası Gebze Temsilcisi Erol Bayındır ziyaret edildi.

BU İŞ, CESARET İŞİ
Sivil toplum kuruluşlarına gerçekleştirilen ziyaretlerde yapılan çalışmalar ve hedefler konusunda bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Gebze´de yaptığımız çalışmalar 5-10 yılda bitirilmesi gereken yatırımlar. Ama biz ne yapıyoruz? Hepsini bitirmeye çalışıyoruz. Çalışmalar vatandaşlarımıza biraz eziyet verecek. Ama buna katlanmak zorundayız. Biz bu işe, gözlerimizi kapatıp girdik. Yaptığımız iş cesaret işi. Bu çalışmayı herkes yapamaz” şeklinde konuştu.

ALT YAPI, AMELİYAT GİBİ
AK Parti Kocaeli Milletvekili Dr Nevzat Doğan da, “Bugün Gebze´de yapılan çalışmaları gördükten sonra inanın hayran kaldım. Gebze´nin alt yapısı hiç yoktu. 30-40 yıllık bir alt yapı ile hayatını sürdürüyordu. Bu olay hastalığa yakalanan insanlara benziyor. Nasıl ki insan bir hastalığa yakalandığı zaman ona cerrahi müdahale gerekiyorsa, alt yapısı olmayan belde ve ilçelere de acil müdahale edilmesi gerekir. Ameliyattan sonra ağrılar, sızılar olacak. Sonuçta hasta iyileşiyor, ayağa kalkıyor. Alt ve üst yapısı biten çalışmalar da böyle. Vatandaşlarımız biraz sabredecek” değerlendirmelerini yaptı.

DEĞİŞİM YAŞANIYOR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün ise, Gebze´de büyük bir değişim yaşandığını, bu değişimi de herkesin gördüğünü ifade etti. Ergün şunları söyledi: “Gebze´nin alt yapısına kimse doğru düzgün el atmamış. Ne olmuş? Sorunlar büyümüş, büyümüş, dağ gibi olmuş. Şimdi ise Gebze´de son derece güzel çalışmalar yürütülüyor. Gebze makus talihini yenmeye çalışıyor. Bunda da başarılı olacak. 21. yüzyılda hala açıkta akan dereler var. Şimdi tüm dereleri ıslah çalışmaları devam ediyor. Kocaeli´nin tamamı 21. yüzyıla yakışır bir kent olacak.”

Bizi;
sosyal medyada takip edin!