Garipevi´nin nüfusu 56 oldu

Aşırı soğuklar nedeniyle Büyükşehir ekipleri her gün operasyon düzenliyor, evi olmayanları Garipevi´nde misafir ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin geçen yıl faaliyete geçirdiği Garipevi, bir haftadır yaşanan soğuk ve karlı havalarda yine kimsesizlerin umudu oldu. Ortalama 29 kişinin barındığı Garip Evi`nin nüfusu, son haftada soğuktan kurtarılan vatandaşlarla 56`ya yükseldi.

HER GÜN TARAMA
Havaların iyiden iyiye soğuması nedeniyle şehir merkezini hemen hemen her gün tarayan ekipler, dün de görevleri başındaydı. Sokaklarda bulunan kimsesizlerin çoğu Garip Evi`ne gelmekten son derece mutlu olurken, aynı durumdaki kimi vatandaşlar ise her şeye rağmen sokaklarda kalmayı tercih etti.

BAZILARI GELMEK İSTEMİYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Zabıta`ya bağlı ekiplerin düzenledikleri operasyon sırasında Kocaeli Devlet Hastanesi Acil Servisi`ne sığınan yaşlı bir teyze, görevlilerin tüm ısrarına rağmen Garip Evi`ne götürülmeyi reddetti. Daha sonra ikna edilerek Garip Evi`ne getirilen ve üzerinde kimliği bulunmadığı için ismi bilinemeyen teyze, bir süre sonra yine Devlet Hastanesi Acil Servisi`ne geri döndü.

ACİL`DEN 3 ÇOCUK
Bu arada yine Devlet Hastanesi Acil Servisi`nde bulunan Muhammed Vekilsiz (11) Eren Öncü (11) ve Fatih Yılmaz (11) adlı üç çocuk da yetkililer tarafından barınma evine getirildi. Büyükşehir yetkililerine aç olduklarını söyleyen çocuklara hemen yiyecek verildi ve uymaları için yatakları gösterildi.

OTOGARDAN DA 3 KİŞİ
İzmit Şehirler arası Otobüs Terminali`nde yapılan taramada ise soğuk nedeniyle buraya sığınan ikisi bayan üç vatandaş bulundu. Ekiplerin davetiyle rahat bir nefes alan vatandaşlar, ekipler tarafından hemen Garip Evi`ne götürüldü.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!