Fransız İtfaiyecilerden Türk meslektaşlarına sertifika

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Fransız İtfaiyeciler Birliği`nin ortaklaşa yürüttüğü Eğitmen Yetiştirme Programı`nda başarılı olan itfaiyecilere sertifikaları verildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde dün düzenlenen törene Vali Yardımcısı Zeki Kaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Cemal Şişman, Gülser Ustaoğlu ve Mustafa Soydabaş, İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, Fransa`nın İstanbul Başkonsolosluğu İç Güvenlik Ataşesi Gerard Massat, Fransız İtfaiyeciler Birliği yetkilisi Berengere Mıchelot, Fransız eğitmenler ve çok sayıda itfaiyeci katıldı. Törende Gönüllü İtfaiyecilik Projesi kapsamında yer alan “Junior Gönüllü İtfaiyeciler” grubu da yer aldı.

İTFAİYECİLERİNİZLE GURUR DUYUN
Törende bir konuşma yapan Fransız İtfaiyeciler Birliği yetkilisi Berengere Mıchelot, Türk meslektaşlarının verdikleri eğimleri son derece ciddiye aldıklarını belirterek, “Eğitimlerde yüksek performans gösterdiler. Eğitimlere katılan ve başarılı olan tüm itfaiyecilerinizle gurur duyabilirsiniz” dedi.

ŞİŞMAN`DAN TEŞEKKÜR
Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Şişman da İtfaiye Daire Başkanlığı`nın Gönüllü İtfaiyecilik Projesi`ni gerçekleştirdiğini ve bu projeye eğitimleriyle destek veren Fransız yetkililere teşekkür ettiklerini söyledi.

Sertifika töreni öncesinde söz alan Vali Yardımcısı Zeki Kaya da, Gönüllü İtfaiyecilik Projesi`nin önemine değinerek, projenin başarıya ulaşacağına emin olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Eğitmen Yetiştirme Programı`nda başarılı olan itfaiyecilere sertifikaları Vali Yardımcısı Kaya, Genel Sekreter Yardımcıları Şişman, Ustaoğlu, ve Soydabaş ile Fransız eğitmenler tarafından verildi.

JUNİOR GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ YETİŞTİRECEKLER
Uzun süreden beri Eğitmen Yetiştirme Programına katılan itfaiyeciler eğitim süresince öğrendiklerini önümüzdeki günlerde “Junior Gönüllü İtfaiyecileri” yetiştirme programını başlatacak. Eğitim programıyla yaşları 9 ile 12 arasında değişen çocuklara temel itfaiyecilik eğitimi verilecek. İlk etapta 30 kişinin eğitileceği kurslara Çocuk Esirgeme Kurumu`ndan çocuklar da dahil edilecek.

ANTİKKAPI`DA YEMEK
Öte yandan Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Şişman eğitim programında ders veren Fransız eğitmenlere Antikkapı`da bir akşam yemeği verdi. Yemekte İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan`da hazır bulundu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!