Fareli fırınlara veda

Büyükşehir`in fırın operasyonları işe yaradı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin ekmek fırınlarına yönelik denetimleri sonuç vermeye başladı. Daha iki sene öncesine kadar farelerin cirit attığı, haşerenin adeta kol gezdiği  fırınlarda artık neredeyse temizlik yönünden hiçbir sıkıntıya rastlanmıyor. Söz konusu ilerlemede Büyükşehir Belediyesi´nin, Fırıncılar Odası ile yaptığı rutin kontroller ve esnafın gösterdiği hassasiyetin önemli rol oynadığı kaydedildi.

550 FIRIN YAKIN MARKAJDA
Bu arada Büyükşehir Belediyesi il genelinde bulunan 550 adet ekmek fırınına yeni bir denetim turu başlattı. Zabıta Daire Başkanlığı´na bağlı ekipler denetimlere önceki gün Bekirpaşa Bölgesi ile başladı. Yapılan  operasyonlarda fırınların hijyen ve temizlik yönünden geçmiş yıllara göre çok daha iyi durumda olduğu tespit edildi. Denetimlere Zabıta Daire Başkanı Sadettin Özalay´ın yanı sıra Zabıta Müdürü Eyüp Deveci ve Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Altunay de katıldı.

EKSİKLİKLER İÇİN UYARILAR YAPILDI
Hijyen ve temizlik konusunda bir anlamda sınıfı geçen fırınların, mühür-ölçü yenilenmesi ve çalışan personelin sağlık taramasının yaptırılması konularında eksiklikleri olduğu tespit edildi. Görülen eksiklikler konusunda zabıt tutularak, bunların kısa sürede düzeltilmesi için uyarılarda bulunuldu.


 
İŞBİRLİĞİ SONUÇ VERİYOR
Zabıta Daire Başkanı Sadettin Özalay, fırınlarda geçen yıllara oranla temizlik ve hijyen anlamında olumlu yönde bir ilerleme gördüklerini söyledi.


Vatandaşın sağlıklı ve temiz ürünleri alması için denetimlerinin bundan sonra da süreceğine dikkat çeken Özalay, “İki yıldır Fırıncılar Odası ile ciddi bir işbirliği çalışmamız var. Bugün görüyoruz ki bu çalışma sonuçlarını veriyor. Esnafımız da bize bu konuda yardımcı oluyor. Amaç işyeri kapatmak değil, orayı halkın sağlığına uygun işletmeler haline getirmekti. Bu amacımızın da hedefine doğru ilerlediğinin görüyoruz. Denetimlerimiz bundan sonra da tüm hızıyla sürecek” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!