Evde Bakım´a yürekten teşekkür

Büyükşehir`in Evde Bakım Hizmeti Gebze`nin ardından İzmit ve Derince`ye ulaştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin yoksul, yoksun, mağdur ve engelli vatandaşlar için Gebze´den başlattığı Evde Bakım Hizmeti il geneline yayılmaya başladı. Bir doktor, bir psikolog ve sosyal hizmet görevlisinden oluşan Evde Bakım Hizmeti geçen hafta Derince ve İzmit merkezde yardıma muhtaç olan vatandaşlara sağlık hizmeti götürdü. Vatandaşlar ayaklarına kadar gelen ücretsiz hizmet için Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür etti.

TESPİTLER YAPILDI, HİZMET BAŞLADI
Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım Hizmetini il geneline yaymak amacıyla ciddi bir ön hazırlık dönemi geçirdi. Bu hizmete İhtiyacı olan vatandaşların adres ve kimlik bilgileri, mahalle muhtarları ve sosyal hizmet kurumları ile yapılan çalışmalarla tespit edildi. Tespitlere vatandaşlardan gelen ihbar ve talepler de eklendi. Çalışmasını sonuçlandıran Büyükşehir Belediyesi vakit kaybetmeden Kocaeli´ndeki ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşmaya başladı.

SAĞLIK EKİBİ İŞ BAŞINDA
Büyükşehir Belediyesi adına Evde Bakım Hizmetini Özel Kocaeli Evde Bakım firması yapıyor. Dr. Savaş Öz, Hemşire Meryem Karacan, Meltem Adıyaman ve Bakım Destek Personeli Müzeyyen Ören´den oluşan sağlık ekibi önceki gün Derince ve İzmit Merkezdeki mağdur vatandaşların yardımına koştu.

İLK DURAK İZMİT
Sağlık ekibi ilk olarak İzmit Hacı Hızır Mahallesi´nde ikamet eden İlhan Karabulut´u ziyaret etti. Bakım destek personeli 17 yıldır kas hastası olan ve tek başına yaşayan 43 yaşındaki İlhan Karabulut´a gerekli bakımlarını yaptı. İlhan Karabulut´a hafta iki kere bir fizyoterapist giderek gerekli egzersizlerini yaptırıyor.

DERİNCE´DE GÜLEN HANIMIN SEVİNCİ
Ekip daha sonra Derince ilçesine sağlık hizmeti götürmenin mutluluğunu yaşadı. Sağlık ekibi trafik kazası sonucu belden aşağısı felç olan Gülen Akgül´e fizik tedavi uyguladı. Akgül, Evde Bakım Hizmeti sayesinde ücretsiz fizik tedavi gördüğünü belirterek, “Trafik kazası sonucu felç oldum. Doktorlar fizik tedavi verdi ama yaptıramıyordum. Allah Büyükşehir´den razı olsun. Gelip, beni buldular. Tedavimi yapıp, ilacımı veriyorlar. En güzeli de güler yüzleri” dedi.

GEBZE´DE ZEHRA BEKLER
Sağlık ekibi İzmit ve Derince´nin ardından Evde Bakım Hizmeti´nin adeta merkezi konumuna gelen Gebze´ye de uğradı. Sağlık ekibini, 4 yaşındaki epilepsi hastası kızlarını sürekli gözetim altında tutan Sertkaya Ailesi karşıladı. Sağlık ekibi Zehra´nın 4 yıldır solunum cihazına bağlı olarak yaşamını sürdürdüğünü, kendilerinin de küçük kızın akciğerlerinde biriken suyu aspirasyon cihazı ile temizlediklerini söyledi. Ekip, Zehra´nın iyileşerek ayağa kalkmasının en büyük dilekleri olduğunu da sözlerine ekledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!