Eşref Bitlis Parkı´na yeni çehre

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze`nin önemli park ve dinlenme alanlarından biri olan Eşref Bitlis Parkı`nda başlattığı yenileme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

12 dönümlük alana yayılan parkın yeni görünümü, gün gün ortaya çıkıyor.

BAKIMSIZ VE DONANIMSIZDI
İnönü Mahallesi sınırları içinde yer alan Eşref Bitlis Parkı, eski haliyle oldukça bakımsız ve donanımsızdı. Bölge sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak bir görünüme sahip bulunan parkın ışıklandırmaları da yetersizdi. Bu nedenle akşam saatlerinde park ve çevresinde oturulmuyordu.

NELER YAPILIYOR?
Bir süre önce harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü´ne bağlı ekipler, yenileme çalışmalarına start verdi. Yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayan parkta, muhtarlık binası, kafeterya, oturma ve çocuk oyun grupları ve yarı gölgelikli yürüme yolu yer alacak. Eski havuzun yerine ise çeşitli kültürel aktivitelerin gerçekleştirilebileceği amfi tiyatro yapılacak.