“Enerjimizin peşindeler”

Yavuz Bülent Bakiler Ramazan Gecelerine konuk oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 3. Ramazan Geceleri, salı akşam bir kez daha şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler´i ağırladı. İzmit Halk Eğitim Merkezinde “Türkiye Üzerine Oynanan Oyunlar” konulu konferans veren Bakiler, çarpıcı bilgiler verdi.

“HUZUR İÇİNDE YAŞAYAMAYIZ”
Yaklaşık iki saat süren konuşması boyunca büyük bir dikkatle dinlenen Bakiler, “Türkiye´nin bir çok düşmanı var. Ancak en büyük düşmanımız cehalettir. Çünkü okumayan bir toplumuz. Dünyada en az okuyan bir milletiz. Bundan sıyrılmadığımız taktirde topraklarımızda huzur içinde yaşamamız mümkün değil” dedi.

KÜLTÜR ORDUSU; ASKER ORDUSU
Atatürk´ün bir ülke için iki noktaya büyük önem verdiğini ifade eden Bakiler, “Bunlardan bir tanesi asker ordusu. Diğeri ise kültür ordusu. Bunlardan da en çok kültür ordusuna önem veriyordu. Çünkü askerlerin meydanlarda kazandığı zaferlerin kültür ordusu ile değer kazanacağını biliyordu. Buna paralel olarak da kültür ordusunun komutanları olan öğretmenlerden çocuklarımıza, milli benliğimize düşman olanlarla mücadele gücünü vermelerini istiyordu. Çocukların bu güç ile yetiştirilmesini istiyordu” şeklinde konuştu.

“PKK, ERMENİLERİN MAŞASI”
Batı dünyasının bizleri Anadolu topraklarından atma düşüncesinden hiçbir zaman vazgeçmediğini belirten Bakiler, “ABD, tavşana kaç, tazıya tut diyor. PKK´nın elinde bulundurduğu silahlar, ABD ve NATO ülkelerine ait. Biz, nasıl NATO üyesiyiz. NATO üyeleri ABD ile birlikte PKK´ya cephane yardımı yapmaya devam ediyor. ABD istesin, İran ve Irak´a bir talimat vererek PKK´yı bir dakikada yok ederler. Ama Ermenilerin PKK´yı maşa olarak kullanmasına göz yumuyorlar” açıklamasını yaptı.

“İYİLİK MELEĞİ OLMAYALIM”
Türkiye´nin büyük devlet politikaları ile karşı karşıya olduğunu ve çok kritik bir dönemden geçtiğini ifade eden Bakiler sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün Avrupa ve komşularımız bizden bir yerleri kendilerinin görüyor. Sonra da bazılarımız çıkıyor, ‘Türkiye komşuları ile iyi geçinemiyor´ diyor. Herkes bizi parçalamanın hesabını yapıyor, bizden iyilik meleği olmamız isteniyor. Bunu isteyenler de içimizde aydın geçinenler. İşte bizim için en tehlikeli olanı bu cehalettir.”

DOĞU VE GÜNEYDOĞUNUN ÖNEMİ
Bakiler, Batı dünyasının enerjimize talip olduğuna da dikkat çekerek, “Türkiye´nin enerji ve su kaynakları Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde bulunmaktadır. 1950´li yıllardan sonra başlayan kalkınmamızı dünya çok yakından takip ediyor. Reklamlardaki gibi gerçekten Türkler her alanda geliyor. Tekstilde, sanayide her alanda zirveye sıçramaya başladık. Onların pazar paylarını azaltmaya başladık. Bu da onları son derece rahatsız ediyor. Bunun içinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki enerjimize sahip olmak istiyor” ifadelerini kullandı.

TÜRKİ DEVLETLERLE BİRLİKTELİK
Bakiler, çözüm konusunda ise Türki devletlerle birlik olunmasını önerdi, “Atatürk´ün ilke ve inkılaplarını sadece dile getirmek kalkınmamıza yetmez. Milli gelirimizi artırmak için iktisadi imkanlarımızı da geliştirmeliyiz. Buna paralel olarak, kim ne derse desin çok güçlü bir orduya sahip olmalıyız. Son günlerde dikkatinizi çekmiştir. AB ordumuz konusunda açıklamalar yapmaya kalktı. Ancak çok sert bir yanıt verildi. İşte güçlü ordu olamazsanız, böyle yanıt veremezsiniz. Ordumuzu daha da güçlendirmeliyiz” dedi.

Konferansın ardından Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Bakiler´e İzmit Saat Kulesi maketi, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Dr. Yusuf Genç ise bir demet çiçek takdim etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!