‘Dilencilik´e ortak tavır

Konunun tarafları, Büyükşehir öncülüğünde kalıcı bir mücadele ortaya koymak için bir araya geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ülkenin en büyük sosyal yaraları arasında yer alan dilencilik ve çocuk istismarı konusunda kentin ilgili tüm dinamikleri hareket geçirmek için düğmeye bastı. İl Milli Eğitim, Emniyet ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile ilk kademe belediyelerini bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi, “Bu sorunla tek bir kurumun baş etmesi mümkün değil. Gelin hep birlikte taşın altına elimizi koyalım” mesajı verdi.

TEK ÇATI ALTINDA MÜCADELE
Dün start alan ve detaylı bir çalışma yapılmasını hedefleyen toplantıların ilkine, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu başkanlık etti. Ustaoğlu toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, dilencilik ve bunun uzantısı olan çocuk istismarı yarasına karşı Kocaeli`nde tek bir çatı altında çözüm üretmenin yararlı olacağına inandıklarını söyledi. Ustaoğlu, “Bu sorunla ancak organize bir şekilde mücadele edilebileceğini düşünüyoruz. Bu çocukların yardıma bizim de bu sorunla mücadele edebilmek için sizin yardımınıza ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

MADDE BAĞIMLILIĞINA KADAR
Toplantıda söz alan Sosyal Hizmet Şube Müdürü Turgut Çakar da, dilenciliğin sosyal ve ekonomik kökenli toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çekti. Toplantıda ayrıca dilenen çocukların sokakta yaşamaya alıştıktan sonra ileriki hamlede madde bağımlılığına kadar yönlendirilebildiği vurgulandı.

RAPOR HAZIRLANACAK
Dilencilik ve dilendirilen çocuklar konusunda harekete geçen ve söz konusu hamlesine uzman birimleri de dahil eden Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde gerçekleştirdiği toplantı ile ilgili bir rapor hazırlayacak. Ardından toplantıya katılan müdürlük ve belediyelerden uzman personel istenecek. Bu uzman ekip, oluşturulan komisyonun çatısı altında çalışmalara başlayacak.
Büyükşehir Belediyesi`nin ilgili tüm kurumları bir araya getiren “Ortak Kurumsal Duruş” adlı çalışması, dilencilik ve çocuk istismarına karşı bugüne kadar Türkiye`de yapılmış en kapsamlı mücadele olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!