Derince´ye bağlantı yolu

D-100 ile 20 metrelik yol birbirine bağlanıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez ilçeden İzmitin sırtlarına kadar D-100e inmeksizin, kesintisiz ve rahat ulaşım imkanı sağlayacak olan 20 metrelik yolda çalışmalarını sessiz sedasız yürütüyor. Bir yandan kamulaştırmaların devam ettiği, diğer yandan ise yol ıslah çalışmalarına başlayan bölgede, önemli bir çalışma daha gerçekleştiriliyor.

 

D-100DEN 20 METRELİK YOLA
Derince´de yapımı halen devam eden 20 metrelik alternatif yol, aynı zamanda D-100e de bağlanıyor. Denizciler Caddesi ışıklar mevkiinden başlayan bağlantı yolu, bu sayede ilçe merkezindeki trafiğin rahatlamasına da önemli bir katkı sağlayacak, Fatih, Sırrıpaşa ve Yenikent Mahalleri arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak.

42 BİNA KAMULAŞTIRILDI
Söz konusu bağlantı yolunan açılması için bugüne kadar kamulaştırılan 42 binanın yıkımı gerçekleştirilirken, çalışmalarda da hayli mesafe alındı. Alt yapı eksikleri giderildi, gerekli hat ve şebekeler döşendi. Sırada ise üst yapı ile ilgili çalışmalar var. Sadece yolun kodunu indirmek amacıyla 20 bin metreküp hafriyat yaptıklarını, daha sonra ise zemine 8 bin metreküp stabilize serdiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, toprak kaymalarını önlemek amacıyla kimi bölgelere taş duvar öreceklerini dile getirdi. 

EYLÜL SONU AÇILACAK
Çenedere ve Öğretmenler Caddesi bölgelerine de katkı sağlayacak olan bağlantı yolunda, boldür ve tretuvar çalışmalarının ardından asfaltlama yapılacak. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bağlantı yolunu eylül sonu itibariyle trafiğe açmayı hedeflediklerini kaydetti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!