Derince´de 24 cadde asfaltlandı

Büyükşehir Belediyesi, Derince`de 24 cadde için 36 bin ton sıcak asfalt kullandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ilçe ve beldelerde altyapı sorunu kalmayan yerlerde üstyapı çalışmalarını sürdürüyor. Asfaltlama çalışmalarını kış öncesi tamamlayarak vatandaşı çamur çilesinden kurtarmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Derince´de 24 caddeyi asfaltla kapladı. Denizciler Caddesi´nde ise çalışmalar son aşamaya geldi.

36 BİN TON ASFALT KULLANILDI
Derince´yi baştan başa yenileyen Büyükşehir Belediyesi, altyapısı biten 24 caddeyi asfaltla kaplayarak, çamur çilesinden kurtardı. Kaldırımları ile birlikte inşa edilen caddeler, trafiğe açıldı. İlçenin kış öncesi bütün cadde ve sokaklarını yenileme çalışmalarını yoğunlaştıran Büyükşehir Belediyesi, 24 caddeye toplam 36 bin ton sıcak asfalt harcadı. Caddelerin tamamlanması ile birlikte ilçe modern bir görünüm kazandı.

DENİZCİLER CADDESİ DE BİTİYOR
Yoğun çalışma temposu ile birlikte, ilçe merkezinde bulunan Denizciler Caddesi´nde sürdürülen çalışmalarda tamamlandı. İSU ekipleri, caddenin yağmur suyu, kolektör ve kanalizasyon gibi altyapı işlerini yaklaşık 100 yıl sorun çıkarmayacak şekilde yeniledi. Bunun ardında da Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı vakit kaybetmeden üstyapı çalışmalarına başladı. Asfaltlama çalışmaları hafta sonuna kadar tamamlanmış olacak. Ekipler, daha sonra yaya kaldırımı ve bordur çalışmasına hız verecek. Üstyapının bitmesiyle caddede 18 bin ton asfalt, 4 bin 500 metre andezit bordur, 12 bin metrekare baskı beton ve 4 bin metre renkli beton kullanılmış olacak.

BULUT´TAN YAKIN TAKİP
Bu arada Derince Belediye Başkanı Haydar Bulut, Büyükşehir Belediyesi´nin Denizciler Caddesi´ndeki çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Başkan Bulut´a Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman da eşlik etti. Denizciler Caddesi´nin Derince´nin en önemli geçiş noktalarından biri olduğunu söyleyen Bulut, Büyükşehir Belediyesi´ne burada gerçekleştirdiği çalışmalar için teşekkür etti. Bulut firma yetkililerinden caddedeki çalışmaların biran önce bitirilerek bölgenin araç trafiğine açılmasını da istedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!