Dere yatağından 4 şeritli yola

Büyükşehir Belediyesi, Bekirpaşa`nın içinden geçen dere yatağını bulvara dönüştürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bekirpaşa Beldesi´ni ikiye bölen ve atık suların aktığı dere yatağının üzerini betonla kapatarak, 4 şeritli bulvara dönüştürüyor. Toplam bin 100 metre uzunluğundaki yolun temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Yapılanları görmemek için kör olmak lazım” dedi.

TÖRENE İLGİ BÜYÜKTÜ
Yıllarca yerel hizmetlerden nasibini almayan ve gece kondu yığınına dönüp, dar sokakları geçit vermeyen Bekirpaşa, Büyükşehir Belediyesi sayesinde kimlik değiştirmeye başladı. Cadde ve sokakları onarılan, katlı otapark yapılan, Doğu Kışla Parkı yapılan Bekirpaşa´da bu kez beldeyi ikiye bölen ve atıksuların aktığı dere bulvara dönüştürülüyor. Temel atma törenine Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Münir Karaloğlu, AK Parti İl Başkanı Fikri Işık ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TRAFİK RAHATLAYACAK
Törende yapılan çalışma hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkan Vekili Ali Alparslan, Demokrasi Caddesi ile Turan Güneş Caddesi´ni birbirine bağlayacak olan yolun kanal üzerine inşa edileceğini, toplam bin 100 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğinde 4 şeritli bir yol haline getirileceğini söyledi. Alparslan, “Hem derenin çirkin görüntüsü giderilecek, üzeri kapanarak, sokakların yağmursuyu kanalları buraya bağlanacak, hem de trafik çilesi sona erdirilecek” dedi. Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek, “Eğer onlar olmasaydı bu yapılanları biz kendi bütçemizle 20 yılda yapamazdık. Bize yapılan hizmetler insanın kalbine giden damarlar kadar önemli hizmetlerdi” şeklinde konuştu.

“HİZMETLERİ GÖRMEYEN KÖRDÜR”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptığı konuşmada, İzmit Büyükşehir Belediyesi döneminde İller Bankası payından kişi başına düşen payın, bugün gelen paya oranla en az on kat fazla olduğunu söyledi. Tüm buna rağmen yıllarca el değmemiş altyapı sorunlarını yeni yaptıklarını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Evet bizim paramız çok. Çünkü bereketi var. Biz birilerinin cebine değil, vatandaşın hizmetine akıtıyoruz bu paraları. Yapılanları görmeyen kördür. Bazıları inatla körlüğü sürdürüyor. Bu hizmetleri zamanında yapmayanlardan hesap sorun” sözleri ile vatandaşa çağrıda bulundu.

BARAJDA YANLIŞ HESAP
Konuşmasında Yuvacık Barajı´na değinen Başkan Karaosmanoğlu, sözleşmeye imza atıp, kentin kaderi ile oynayanların, bugün insanların dini duyguları ile alay ettiğini söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, 100 yıllık ihtiyacı gidermek ve İstanbul´a su satmak iddiası ile yaptırılan barajın şimdi kenti bile yetmediğini hatırlatarak, “Peki niye yetmiyor? Çünkü baraj halkın ihtiyacı için değil, birilerinin ihtiyacı için yapılmış. Buna küresel ısınma diyenler, bahane arayanlardır. Burada küresel ısınma değil, küresel vurgun vardır. Bunun hesabını sizler soracaksınız” dedi.

TEMELİ BAŞKAN ATTI
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve törene katılanlar daha sonra kanal boyunca yürüyüp, yapılan çalışmaları inceledi. Karaosmanoğlu daha sonra beton kırma makinesine binerek, ilk çalışmayı yaptı. Yaklaşık 240 gün içinde tamamlanması hedeflenen kanal boyu yolunun tamamlanması, Bekirpaşa´da çirking örüntüyü gidermiş olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!