Deprem eğitimi sürüyor

Büyükşehir, ilköğretim okullarına yönelik deprem eğitim programını 2007 yılında da sürdürecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilköğretim okullarına yönelik geçen yıl başlattığı deprem eğitim programını 2007 yılında da devam ettirecek. Büyükşehir Belediyesi Zemin ve Deprem Etüt Şube Müdürlüğü´ne bağlı teknik bir heyet geçtiğimiz hafta Ulaşlı Nuri Bermek İlköğretim Okulu´nun konuğu oldu. Sınıf öğretmeni Yasemin Ergin, Büyükşehir Belediyesi´ne başvurarak okullarının deprem eğitim programına alınmasını talep etti. Bu çerçevede okula giden teknik ekip 340 öğrenciye okulun konferans salonunda deprem konulu bir eğitim verdi.

 

DEPREM TATBİKATI YAPTIRILDI
Öğrencilere ilk olarak deprem sırasında yapılması gerekenlerle ilgili cd gösterimi yapıldı.  Ardından teknik ekip öğrencilere uygulamalı olarak deprem tatbikatı yaptırdı. Verilen deprem komutu ile öğrencilerin hepsi sıraların altına girdi.

OKUL MÜDÜRÜ´NDEN TEŞEKKÜR
Ulaşlı Nuri Bermek İlköğretim Okulu Müdürü Hamza Şahin, Büyükşehir Belediyesi´nin verdiği deprem eğitimi nedeniyle yetkililere teşekkür etti. Öğrencilerin deprem konusunda öğretmenlerine sürekli sorular yönelttiğini ifade den Okul Müdürü Şahin, “Bu konuda öğrencilerimizin uzman kişilerce bilgilendirilmesini istedik. Büyükşehir Belediyesi´nin verdiği eğitimle depremin doğal bir afet olduğunu, sağlam zeminlere sağlam binalar yapılması durumunda korkulmaması gerektiğini öğrendiler. Ayrıca deprem anında yapmaları gerekenleri de artık iyi biliyorlar” şeklinde konuştu.


Büyükşehir Belediyesi Zemin ve Deprem Etüt Şube Müdürlüğü yetkilileri okula deprem cd ile Büyükşehir Belediyesi´nin hazırladığı deprem kitapçıklarından da hediye etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!