Demiryolculara 41 adımda Kocaeli tanıtımı

TCDD`nin aylık Raillife Dergisi Aralık ayı sayısında Büyükşehir`in “41 Adımda Çizimlerle Kocaeli” adlı çalışmasını haber yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin, Kocaelili çocukların tarihi-kültürel miraslarını tanıması ve sahip çıkması adına hazırlattığı “41 Adımda Çizimlerle Kocaeli” isimli çalışması, Devlet Demir Yolları´nın aylık “Raillife” dergisine haber oldu. Demiryolcular tarafından yakından tanınan Raillife Aralık ayı sayısında, okurları için 18. sayfasından derginin tanıtımını yaptı.

AMAÇ ÇOCUKLARA TANITMAK
“Çizimlerle Kocaeli Rehberi” başlığı ile verilen haberde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin ilin zenginliklerini çocuklara tanıtmak için “41 Adımda Çizimlerle Kocaeli” kitabını hazırlattığı kaydedildi. Haberde derginin amacı “kentin kültürel kimliğini yansıtan özgün mimari eserlerin tanınması, doğal güzelliklerinin bilinmesi ve çocukların tarihi, kültürel mirasa sahip çıkmasının sağlanması” olarak açıklandı.

HARİKA BİR ŞEHİR
Kocaeli´nden “coğrafi konumu, doğal güzellikleri ve tarihiyle dünyaya malolmuş harika bir şehir olarak” bahseden Raillife, haberini “Kocaeli bir tarafta mavi ve yeşilin buluştuğu Karadeniz sahilleri, diğer tarafta muhteşem Körfez´i, el değmemiş doğal güzellikleri ve tarihi geçmişi ile uzun yıllar boyunca sanayinin gölgesinde kaldı. Kocaeli doğal güzellikleri, denizi, deniz ulaşımıyla Türkiye´de önemli bir turizm ve kültür merkezi olmayı hak ediyor” yorumuyla bitirdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!