Değişim fotoğraflara yansıyor

4 Mevsim Fotoğraf Yarışması`nın ödül töreni dün akşam Sanat Galerisi`nde yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 4 Mevsim Kocaeli Fotoğraf Yarışması´nın ödül töreni dün akşam Sanat Galerisi´nde gerçekleştirildi. Ödül törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli´nde yaşanan değişimin fotoğraflara yansıdığını söyledi.

ÖDÜLLERİNİ ALDILAR
Bin 14 fotoğrafın katıldığı yarışmanın ödül törenine Kocaelililer büyük ilgi gösterirken yarışmada eserleriyle dereceye giren sanatçılar da ödüllerini aldı. “Asude” adlı eseri ile yarışmada birinci olan fotoğraf sanatçısı İzmitli Burak Göktürk 5 bin YTL değerindeki para ödülünü Başkan İbrahim Karaosmanoğlu´nun elinden aldı. Yarışmada ikinci olan Gölcüklü Hakkı Yeşillik 4 bin, üçüncülüğü kazanan Derinceli Ali Fuat Altın 3 bin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü kazanan İzmitli Raif Çancı 2 bin, Jüri Özel Ödülünü kazanan Derinceli Neslihan Gezer 500 ve teşvik amacıyla verilen mansiyon ödüllerini kazanan İsmail İkiz, İlker Kumral ve Galip Tosun da biner YTL´lik para ödüllerini aldı.

KASK´TAN TEŞEKKÜR
Törende konuşan KASK Başkanı Süha Kocaoğlu, fotoğraf ve fotoğraf sanatçısına verdiği önem nedeniyle Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür etti. Kocaoğlu bu yıl ikincisi düzenlenen fotoğraf yarışmasına Kocaelililerin daha büyük ilgi gösterdiğini de belirterek, “Bu ilginin gelecek yıllarda daha da artmasını umuyoruz” dedi.

POLAT´IN KONUŞMASI
Törende Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve aynı zamanda yarışmanın jüri üyelerinden Ömer Polat da bir konuşma yaptı. Yarışmaya katılan eserler arasından 65 tanesinin sergilenmeye layık görüldüğünü söyleyen Polat, bunun yanı sıra 96 adet eserin de Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alındığını söyledi.

TÜRKİYE´NİN DÖRT BİR YANINDAN KATILIM OLDU
Bu yıl ikincisi düzenlenen ve Kocaeli´nin güzelliklerini ortaya çıkarmayı hedefleyen yarışmaya çok sayıda eserin katıldığını söyleyen Polat, “Yarışmamıza Türkiye´nin dört bir yanından eser gönderildi. Usta fotoğraf sanatçılarından oluşan jürimiz değerlendirme yaparken oldukça zorlandı. 13 saat gibi ciddi bir sürede ve sabırla eserler değerlendirildi. Sonuçta ilin güzelliklerini ortaya çıkaran, Kocaeli´nin değiştiğini gösteren ve ileride çocuklarımıza arşiv niteliği taşıyacak eserler çıktı” dedi. Polat, gelecek yıl üçüncüsü düzenlenecek olan fotoğraf yarışmasında formatın Kocaeli´nin 7 ilçesinin güzelliklerine yönelik olacağını söyledi.

DEĞİŞİM ORTAYA ÇIKIYOR
Başkan Karaosmanoğlu da yaptığı konuşmada, iki yıldır düzenlenen yarışma nedeniyle ellerinde Kocaeli´nin bir çok açıdan çekilen fotoğrafı olduğunu söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, arşiv niteliğindeki fotoğraflara bakıldığında son iki yılda ilin ne kadar değiştiğinin fark edildiğini kaydetti.

CİDDİYET VE SABIRLA DEĞERLENDİRDİLER
Yarışmanın birbirinden usta fotoğraf sanatçılarından oluşan jüri üyelerine de teşekkür eden Başkan Karaosmonoğlu, “Ben de bir süre fotoğrafların değerlendirilme toplantısına katıldım. Sanatçılarımızın eserleri değerlendirirken son derece titiz ve sabırlı olduklarını gördüm. Bu ciddiyet ve sabır için teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren eserlerin sahiplerine para ödülleri verildi. Ardından dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen eserlerin sergisi açıldı. Sergiyi gezen Başkan Karaosmanoğlu daha sonra Sanat Galerisi´nin yanındaki KASK binasına geçerek fotoğraf sanatçısı Kemal Kaya´nın Tunus izlenimlerinden oluşan fotoğraf gösterisini izledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!