Değirmendere üniversitesine kavuşuyor

Büyükşehir´in yaptırdığı MYO binası tamamlanmak üzere

Yıllardır Kocaeli Üniversitesi`ne bağlı bir yüksek okulun beldelerinde açılmasını isteyen Değirmendereliler`in hayali, önümüzdeki eğitim öğretim döneminde gerçekleşecek. Çünkü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Ali Özbay Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulu`nun inşaatı tamamlanmak üzere.

ATÖLYELER AĞIRLIKTA
Beldenin ilk yüksek okulunun yükseldiği yer, Cumhuriyet Mahallesi sınırları içinde kalıyor. Kampus içinde 1 atölye binası ile 1 idari bina bulunacak. 500 metrekare alan üzere iki kat olarak inşa edilen atölye binasının içinde; Çamur hazırlama bölümü, şekillendirme bölümü, dekor pişirme bölümü, cam atölyesi, takı atölyesi, teknoloji laboratuarı, iki adet derslik, öğretim üyeleri odası ve yemekhane yer alıyor. İdari bina ise, 150 metrekare alan üzerine yine iki kattan oluşuyor.

MART SONU TESLİM
Büyükşehir Belediyesi`nin eğitime yaptığı katkılardan biri olan MYO binalarının kaba inşaatı tamamlanmış durumda. Halen ince işleri gerçekleştiren müteahhit firmaya bağlı ekipler, çalışmalarını mart ayı sonuna kadar tamamlayıp binaları Kocaeli Üniversitesi`ne teslim etmeyi hedefliyor.