Dalgıç itfaiyeciler

Kamyonuyla gölete düşüp ölen şoförün cesedini çıkardılar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, dalgıçlık eğitimi verdiği elemanları ile ilk çalışmasını talihsiz bir kazada yaptı. Gebze`nin Tavşanlı Köyü`nde kamyonuyla suya düşerek yaşamını yitiren şoförün cesedini gece karanlığına rağmen 12 metrelik gölete dalan itfaiye erleri ve Değirmendere Sualtı Topluluğu elemanları çıkardı.

KAMYONUYLA GÖLETE DÜŞTÜ
Gebze`nin Tavşanlı Köyü Taşocakları mevkiinde 41 U 0309 plakalı kamyonuyla harfiyat taşıyan 30 yaşındaki Erdal Coşkun, önceki gün kamyonundaki harfiyatı gölete boşaltmak istedi. Talihsiz sürücü aracı ile gölete geri geri yanaşıp, damperini kaldırmaya başladı. İçindeki yükle yükselen damper, bir anda aracın dengesini bozdu. Araç ters dönerek, içindeki sürücü ile birlikte sulara gömüldü. Tüm çabalara rağmen talihsiz sürücüye ulaşılamadı.

İTFAİYECİLERİN GECE OPERASYONU
Kaza Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine iletilerek, yardım istendi. Daha önce dalgıçlık dersi alan itfaiye erleri ile Değirmendere Su Altı Topluluğu ekipleri, önceki gece olay yerine ulaştı. Yaklaşık 12 metre derinliğindeki sulara gece karanlığında dalan itfaiyeciler, uzun çabalar sonucunda, talihsiz sürücünün cesedine ulaştı.

İTFAİYECİLER DENİZ KAZALARINA HAZIR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, bir süre önce deniz kazalarına müdahale edebilmek için özel bir eğitime tabi tutulmuştu. Özellikle dalgıçlık konusunda eğitim alan itfaiye erleri, bu konudaki çalışmalarını Değirmendere Sualtı Topluluğu (DESSAT) ile ortaklaşa yürüttü. Karadeniz, Körfez veya göletlerde yaşanabilecek her hangi bir kazaya müdahale edebilecek duruma gelen itfaiyeciler, bu konuda da aldıkları eğitimle başarılı olduklarını gösterdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!