Çöp yığınından, muhteşem parka

Başiskele Sahil Parkı pilav partisi ile vatandaşlara tanıtıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çöplük yığını haline gelmiş Başiskele sahilini muhteşem bir parka dönüştürdü. Park, yapımcı firma tarafından düzenlenen pilav partisi ile vatandaşlara tanıtıldı.

ÇOCUKLAR MUTLU
Resmi açılışı henüz yapılmayan Başiskele Sahil Parkı´nın tanıtımı amacıyla düzenlenen etkinliğe çocuklar büyük ilgi gösterdi. Tanıtım sırasında katılanlara pilav ve ayran dağıtımı yapıldı. Tanıtıma katılan çocuklar, hem sahilin, hem oyun parkının doyasıya tadını çıkardı. Tanıtımı katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele´nin bu hale dönmesinden son derece mutlu olduğunu belirterek, “Eskiden kafamızı çevirip, burnumuzu tıkardık. Şimdi geçerken durup, oturup, deniz manzarasında dinleniyoruz. Burası insana huzur veren bir yer haline geldi” dedi.

HER ŞEY MÜKEMMEL
Yıllardır mezbelelikten öteye gidemeyen bölgeye adeta sihirli değnekle dokunan Büyükşehir Belediyesi, özellikle bölge insanının büyük taktirini kazandı. Yapılan çalışma ile minik bir koya dönüşen bölgeyi görenler, yapılanları hayranlıkla izliyor. Başiskele Sahil Parkı 5 dönümlük bir arazi üzerinde yapıldı. Çalışmalara 130 metre uzunluğunda bir kumsal oluşturularak başlandı. 700 metrekare park alanı granit küp taş ile kaplandı. 40 metre taş duvar yapıldı. Granit taştan yollar, çocuk oyun grupları, açık fitness alanı, kafeterya, su menfezi, menfezin altına yaya geçidi yapıldı. Ayrıca yeşillendirilen alana otomatik sulama sistemi kuruldu ve çevrenin güzel bir görünüme kavuşturulması içi palmiye, çınar, mazı, çam ağaçları dikildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!