Buzda şampiyon Milenyum

Artistik Buz Pateni ve Senkronize yarışmaları ilimizde yapıldı. Türkiye Gençlik ve Kurtuluş Kupası adı altında düzenlenen Artistik Buz Pateni ve Senkronize yarışları sonrasında Milenyum takımı birinci oldu.

Türkiye Gençlik ve Kurtuluş Kupası adı altında düzenlenen Artistik Buz Pateni ve Senkronize yarışları sonrasında Milenyum takımı birinci oldu. Ev sahibi Büyükşehir Kağıtspor´un ikincilikle noktaladığı yarışlarda üçüncülüğü Metropol Buz Sporları takımı kazandı. 

ÇEŞİTLİ İLLERDEN 120 SPORCU KATILDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Tesislerinde yapılan yarışlarda, Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde  15 kulüp yarıştı. İlimizin yanı sıra İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir, Denizli ve Muğla illerinden yaklaşık 120 sporcunun katıldığı yarışmada, minik sporcuların yaptığı artistik hareketler izleyenlerden büyük alkış aldı. Yarışlar sonrası genel klasmanda oluşan puan durumunda 111 puan ile Milenyum Spor Kulübü birinci olurken, 99 puan alan Büyükşehir Kağıtspor 2. oldu. Üçüncülük kürsüsüne ise, 85 puan toplayan Metropol Buz Sporları Kulübü çıktı.

YENİ PUANLAMA SİSTEMİ UYGULANDI
Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanlığına Fahrettin Kandemir´in seçilmesiyle birlikte önemli organizasyonlara imza atan Buz Pateni Federasyonu, 3 yıldır alınamayan elektronik puanlama sistemini buz pateni camiasına kazandırdı. Uluslararası Pazen Birliği (ISU) tarafından onaylanan yaklaşık 40 bin Euro değerindeki elektronik puanlama sistemi, ülkemizde ilk kez ilimizde kullanıldı. Bu sistemle Türkiye´de yapılan müsabakaların Dünya standartlarına getirildiğine dikkat çeken Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, “Uluslararası Paten Birliği yani kısa adı İSU olan bu birlik, geçtiğimiz yıl bu puanlama sistemini uluslararası yarışmalarda için zorunlu hale getirdi. Bu sistem henüz birçok ülkede hayata geçmedi. Ancak federasyonumuz, İSU´nun önerdiği bu yüksek teknolojili görüntüleme sistemini sayesinde, görüntülerin anında hakemlerin önündeki bilgisayar ekranına aktarıldığı ortamı sağladı” dedi.

 

ULUSLARARASI YARIŞLARA HAZIRIZ
Ayrıca, bu sistemin Türkiye´de yapılacak olan buz pateni şampiyonaları için tüm şehirlere taşınacağını belirten Kandemir, sistemin kurulması için Bulgaristan, Hırvatistan ve Romanya´dan teknik ekiplerin getirildiğini söyledi. Müsabakalarda görevli 5 hakemin, sistem sayesinde ilk defa yeni uluslararası kurallara göre yarışma değerlendirmesi yaptığın da sözlerine ekleyen Kandemir, “Bu yarışma ile sistemi uygulayacak hakemlerimizi de eğiterek, Türkiye´yi Uluslararası şampiyonalar yapılacak hale getirdik” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!