Büyükşehir´e uydu bağlantılı harita ölçüm cihazı

Hassas ölçümlere imkan tanıyan sistem, zamandan da tasarruf sağlayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, harita çalışmalarında son teknolojiyi kullanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda “Sayısal Harita” çalışmalarına start veren İmar Daire Başkanlığı`na bağlı Harita ve Kadastro Müdürlüğü son olarak, harita üretim çalışmalarında uydu bazlı konumlama sistemi kullanımına imkan tanıyan GPS (Global Position System) cihazı için ihale açtı.

İHALEYE İKİ FİRMA
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Şişman`ın başkanlığında Encümen Salonu`nda yapılan ihaleye iki firma katıldı. Garftek firması 39 bin 530 YTL ile en düşük, Paksoy firması ise 48 bin 700 YTL ile en yüksek teklifi verdi. İhalede muhammen bedel 47 bin 374 YTL olarak belirlenmişti.

NEREDE KULLANILACAK?
Haritacılık teknolojisinde kullanımı günden güne yaygınlaşan GPS cihazı, Büyükşehir Belediyesi`nin ihalesini yaptırdığı hali hazır haritaların kontrolünde ve diğer tespit işlemlerinde kullanılacak. Cihazın en önemli katkısı ise zaman. Bu cihaz sayesinde Büyükşehir`in harita mühendisleri, arazilerde zemin tesisine gerek kalmadan hassas ölçümleri yapabilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!