Büyükşehir´e 33 yeni araç

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi araç filosunu büyütüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli halkına daha iyi hizmet verebilmek için filosunu toplam 33 yeni araçla güçlendirdi. Bir süre önce faaliyete alınan araçlar için, bugün Perşembe Pazarı alanında resmi tören düzenlendi.

“İHTİYACIMIZ VAR”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün`ün de katıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yeni araçların rutin hizmetlerin dışında ortaya çıkan sorunlara anında müdahale için kullanılacağını ifade etti. “Kötü aletler iyi iş çıkarmaz” atasözünden hareketle kaliteli araçlar satın aldıklarını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Kentimizin yaşam kalitesini yükseltmek için bu makinelere ihtiyacımız var. Ben tüm arkadaşlarımıza inanıyorum. Kocaeli`ni AB standartlarının üzerine çıkaracağız. Performansımız her geçen gün artıyor” şeklinde konuştu.

ERGÜN: “BÜYÜK EKSİKLİKTİ”
Milletvekili Nihat Ergün ise alımı yapılan araçlar arasında yer alan asfalt tamir aracının Kocaeli`ne ilk defa geldiğini hatırlattı. “Kocaeli için güzel ama büyük eksiklik” diyen Ergün, belediyelerin beşikten mezara kadar insanlara hizmet etmek zorunda olduğunu kaydetti.
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Hikmet Kutlu`nun duaları eşliğinde kurban kesildi. Protokol üyeleri daha sonra yeni araçlar hakkında belediye yetkililerinden bilgi aldı, bazı araçların sürücü koltuğuna oturdu.

200 MİLYAR KDV MUAFİYETİ
2.4 trilyona mal olan alımların Devlet Malzeme Ofisi`nden yapılması nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi toplam 197 milyar YTL`lik KDV muafiyeti avantajı sağladı.

Çok sayıda belediye başkanı ile Büyükşehir ve AK Parti yöneticisinin katıldığı törende, Bosna Hersek Sarayova Kantonu Vogoşa Belediye Başkanı Asım Sarajlic ve beraberindeki heyet de hazır bulundu.

KAÇ ARAÇ ALINDI?
Fen İşleri Daire Başkanlığı`na Alınan Araçlar: 9 adet 25 tonluk damperli kamyon, 3 adet kar küreme ve tuz serme aracı, 2 adet asfalt yol bakım tamir aracı, 1 adet 8 tonluk damperli kamyon.

Ulaşım Daire Başkanlığı`na Alınan Araçlar: 6 adet 21 kişilik oturma kapasiteli midibüs, 1 adet iki yandan çatallı, çekici ve yüklenici şasi kamyonu.

Mezarlıklar Müdürlüğü`ne Alınan Araçlar: 10 adet cenaze aracı.

Çevre Koruma Daire Başkanlığı`na Alınan Araçlar: 1 adet hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!