Büyükşehir kar mücadelisini başlattı

Kar nihayet yağdı, hazır bekleyen Büyükşehir ekipleri yolları açık tutmayı başardı

Kocaeli´ne nihayet beklenen kar gecikmeli olarak yağdı. Kocaeli´nin en yüksek tepesi olarak bilinen Kartepe´de kar kalınlığı 40 santimetreye ulaşırken, mücadele için hazır bekleyen Büyükşehir Belediyesi ekipleri harekete geçti. Bölgeye giden yol sürekli açık tutuldu. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi bastırabilecek ani kar nedeniyle 24 ayrı ekibi hazır bekletiyor.

KARTEPE BEYAZA BÜRÜNDÜ
Küresel ısınma nedeniyle yağması geciken kar nihayet ilimize yağmaya başladı. Kocaeli´nin en yüksek tepesi olan Kartepe beyaza büründü. Önceki sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle, Maşukiye ile Kartepe arasındaki 17 kilometrelik yolun 11 kilometresi tamamen karla kaplandı. Kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı Kartepe´de insanlar sevinçten bayram etti. Yaklaşan yılbaşı öncesi yağan kar, Kartepe´nin yerli turist akınına uğraması anlamı taşıyor.

EKİPLER ALARMA GEÇTİ
Kocaeli Büyükşehir Beldiyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, daha önce hazırlıklarını yaptığı karla mücadele ekiplerini harekete geçirdi. Yolların kar yüzünden kapanmaması için bıçaklı grayder, kar püskürtme ve tuzlama araçları Kartepe yolunda sürekli görev yaparak, bölgeye ulaşımı sağladı. Bastırabilecek ani kar yağışına karşın Büyükşehir Belediyesi, 14 grayder, 6 kazıcı yükleyici, 7 adet lastikli yükleyici, 2 adet kar bıçaklı kamyon, 10 servis aracı ve 3 adet kar püskürtme aracı botatifi (tuz serme) ile 125 kişilik personelini hazır tutuyor. Yüksek kesimlerdeki köy yollarının bile ulaşıma kapanmaması için oluşturulan 24 ekip, her an görev alabilecek durumda bekletiliyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!