Büyükşehir, 1 trilyon borç ödedi

Büyükşehir Payı olarak bu ay kasasına ilk kez 3 trilyon lira giren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, piyasaya olan borçlarının önemli bir kısmını ödedi...

Bankaya yatırılan miktarın yaklaşık 1 trilyonu bulduğunu belirten yetkililer, bu rakamın büyük kısmını 28 Mart öncesine ait müteahhit ve diğer firmalara olan borçların oluşturduğunu vurguladı.

Ödeme yapılan firma sayısı ise 56 olarak açıklandı.

EMEKLİ ALACAKLARI DA

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi`nin, emekli olduğu halde ikramiyesini ve sosyal haklarını tam olarak alamayan belediye çalışanlarının alacaklarını da ödediği belirtildi.

Büyükşehir yöneticileri, borç ödemelerinin para geldiği müddetçe devam edeceğini kaydetti.