Bizi denetleyin

Başkan Karaosmanoğlu´ndan Körfezli köy muhtarlarına seslendi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, köy ziyaretlerine geçen haftanın son mesai gününde Körfez ile devam etti. Sevindikli`de 14 köy muhtarıyla kahvaltı eden Başkan Karaosmanoğlu, önce “Köylerimizi geliştirmek namus borcumuzdur” dedi, ardından da muhtarlara “Bizi denetleyin” çağrısı yaptı.

İLK DURAK SEVİNDİKLİ KÖYÜ
Sabah erken saatlerde Büyükşehir Belediye binasından Körfez`e hareket eden Başkan Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Selahattin Kabadayıoğlu, İl Genel Meclisi Üyesi Mesut Yener, Körfez Belediye Başkan Vekili Osman Yurt`la birlikte Körfez turunun ilk durağı olan Sevindikli Köyü`ne geçti. Başkan Karaosmanoğlu S.S. 131 No`lu Sevindikli Birlik Otobüs ve Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Lokali`nde, Körfez ilçeye bağlı 16 köyden 14`ünün muhtarıyla birlikte kahvaltı yaptı.

 

KÖYLÜLERLE SOHBET ETTİ
Sevindikli Köy Muhtarı Fevzi Arslan`ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen kahvaltıya katılan diğer köy muhtarlarının isimleri şöyle: Selahattin Girgin (Kalburcu), Engin Öztürk (Kutluca), Şerif Ali Kaya (Sipahiler), Ahmet Yılmaz (Dereköy), İbrahim Gürkan (Karayakuplu), Mustafa Çetin (Osmanlı), Basri Karsa (Cuma), Fikter Sezgin (Alihocalar), Mehmet Ali Yıldırım (Şemsettin), İbrahim Çelik (Naip), Bünyamin Toraman (Elmacık), Selim Yavuz (Himmetli) ve Naim Özbey (Çıraklı).

“SEÇİM DÖNEMİ GELİRLERDİ”
Başkan Karaosmanoğlu`nu köylerinde görmekten dolayı son derece mutlu olduklarını söyleyen Sevindikli Köy Muhtarı Fevzi Aslan, “Başkanın köyleri adım adım dolaştığını biliyorduk. Ancak seçim zamanlarında görmeye alışık olduğumuz siyasetçilerin bizim köyümüze de geleceğini tahmin etmemiştik. Biz siyasetçiyle hep seçim dönemlerinde görüşmeye alışmışız” şeklinde konuştu.

“KÖYLERE GÖÇ OLMASI İÇİN...”
Bu kısa konuşmanın ardından muhtarların yol, su ve kanalizasyon konusundaki şikayetlerini dinleyen Başkan Karaosmanoğlu ise, köyleri cazip hale getirebilmek için plansız hiçbir yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söyledi. Kendilerinin de planlı çalıştığını söyleyen Karaosmanoğlu, “İsteyen istediği yerde yapı yaptığı zaman kalkınma olmuyor. İzmit`in içinde öyle yapılar var ki itfaiye, ambulans dahi geçemiyor. Buralara ne su ne de kanalizasyon götürmeniz mümkün. Köylerimizde de bu anlayışı değiştirmemiz gerek. Değişim şart. Bilimsel ve teknik verilerle çalışmalıyız ki, köylerimizi cazip hale getirelim, kentlerden köylere göç olsun. Köylerimizi geliştirmek bizim namus borcumuz” dedi.

“KENTLERDE NE VARSA”
Büyükşehir imkanlarını yerinde ve israf etmeden kullanmak için büyük özen gösterdiklerini, kentlerde ne varsa köylerde de aynısının olması için çalıştıklarını kaydeden Karaosmanoğlu, muhtarlara da “Bizi denetleyin” çağrısını yaptı. Karaosmanoğlu, “Bu ülkede muhtarından belediye başkanına, hükümetin en yetkili makamına kadar herkes halkımız tarafından denetlenmeli” şeklinde konuştu.

TAŞ KÖPRÜ`DE İNCELEME
Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindekiler, Sevindikli`deki kahvaltı ve incelemelerinin ardından tarihi taş köprüyü yerinde inceledi. Köprünün güzelliğine hayran kalan Başkan, Büyükşehir Belediyesi olarak köprüyü aslına uygun bir şekilde restore etmek istediklerini vurguladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!