Bilgisayarın başında hayata yeniden merhaba

Büyükşehir´in Hayat Umuttur Projesi´nde dersler tüm hızıyla sürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin eski hükümlü ve engellileri yeniden hayata kazandırmayı hedeflediği “Hayat Umuttur Projesi” tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye`de bir ilk olan proje kapsamında 20`si eski hükümlü, 60`ı özürlü olan 80 kişilik grup büro ve sekreterlik programları konusunda Gülen Yüzler Engelliler Rehabilitasyon Merkezi`nde verilen derslere katılıyor. Yaklaşık 5 ay sürecek olan dersler sonunda başarılı kursiyerlere KO-MEK sertifikası verilecek.

BİLGİSAYAR KURSLARI BAŞLADI
Yaklaşık üç hafta önce start alan derslere büyük bir heyecanla katılan kursiyerler geçen haftadan itibaren bilgisayar derslerine de başladı. Bilgisayar derslerine büyük ilgi gösteren eski hükümlü ve özürlü öğrenciler, eğitmenleri aracılığıyla ilk pratik eğitimlerini gerçekleştirdi.

“BU PROJE BİZİM IŞIĞIMIZ”
Büyükşehir Belediyesi`nin Türkiye İş Kurumu ile başlattığı Hayat Umuttur Projesi`nin kendileri için gerçek anlamda bir ışık olduğunu ifade eden kursiyerler, “Bu kurslar bizim hayatımızı değiştirecek. Bizlere bir şeyler öğretmek için tüm hocalarımız büyük gayret sarf ediyor. Bizler de öğrendikçe kendimize daha çok güven duyuyoruz. Başardıkça, hayata daha kuvvetli hazırlanıyoruz” dedi.

BOŞ KADROLAR ARAŞTIRILACAK
Projenin misyonu engelli ve özürlülere sadece ders vermek değil. 5 aylık periyodun ardından başarılı olan kursiyerler iş bulma arayışında Büyükşehir Belediyesi`ni yanında bulacak. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş özürlü ve eski hükümlü kadrolarını araştıracak olan Büyükşehir, söz konusu alanlara başarılı kursiyerlerinin yerleşmesi için çaba gösterecek. Büyükşehir Belediyesi bu çerçevede kursiyerlerden istenilen referansı da vererek desteğini sürdürecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!