Başkanın kalbi sağlam çıktı

Sağlık taramasından Karaosmanoğlu´na tam not

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dünya Kalp Haftası nedeniyle Kocaeli`ndeki resmi ve sivil kuruluşlarda çalışan 40 yaş ve üstünü kalp taramasından geçirdi. Kalp taramasına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu turp gibi çıktı.
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Dünya Kalp Haftası nedeniyle “Yılda bir kez kalbinizi hatırlayın” sloganı ile bir yandan sağlık taraması yapılırken, diğer taraftan da “Kalp Hastalıklarında Tanı, Tedavi ve Koruyucu Önlemler” adlı konferans düzenlendi.

“KALBİNİZDE SEVGİ OLSUN”
Büyükşehir Meclis Salonu`nda yapılan konferansa katılan Başkan Karaosmanoğlu, “Duygularımızı en iyi ifade eden uzvumuz kalbimizdir. Sevgimizi kalp çizerek ifade ediyoruz. Kalbimizi kırmamamız, darıltmamamız gerekiyor. Kalp ile iyi geçinilmeli, dost olunmalı. Kalplerimizde sevgi, dostluk, kardeşlik olsun. Bütün kalplerin buna ihtiyacı vardır. Kin, nefret ve düşmanlık duygularına hırs ekleniyor ve stres ortaya çıkıyor” dedi.

“DÜZENLİ SPOR YAPIN”
Sağlıklı yaşamanın herkesin hakkı olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, ancak sağlık kurallarına uyulması durumunda bu hakkın geçerli olduğunu ifade etti. Sağlık beslenme ve sporun önemine değinen Karaosmanoğlu, “Beslenmemize dikkat etmeliyiz. Spor yapmalıyız. Kalplerimizi küstürmeden sağlığımızı düşünerek yaşamalıyız. Ben de sağlık taramasından geçtim. Doktorlar çıkan sonucun çok iyi olduğunu söylediler. Tansiyonum 8-12. Sağlığımı düzenli spor yapmaya borçluyum. Herkesi spor yapmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

ÇAĞIN HASTALIĞI KALP
Konferansa konuşmacı olarak katılan KOÜ Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Vural da “Kalp Krizini Hazırlayan Nedenler, Belirtileri ve Koruyucu Önlemler” konusunda sinevizyon eşliğinde bilgi verdi. Doç. Vural, özellikle gelişmiş ülkelerde kalp krizi riskinin giderek arttığına dikkat çekerek, “Teknoloji ve modernlik kalp hastalığını artırıyor. Bu nedenle kalp krizi çağın hastalığı olarak adlandırılıyor. Şişmanlık, sigara, yüksek kan basıncı hastalığı artıran nedenlerin başında geliyor. Hastalıkta bireysel tedbirler son derece önemli ve tedavi mümkündür” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!