BAŞKANIN 19 MAYIS MESAJI

Sevgili Gençler, Bundan 86 yıl önce yokluk ve sefalet içinde yaşayan Türk Milleti, Ulu Önder Atatürk´ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun´a ayak bastığı gün, bağımsızlık meşalesini yakmış, esarete boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya ispatlamıştır.

Sevgili Gençler, Bundan 86 yıl önce yokluk ve sefalet içinde yaşayan Türk Milleti, Ulu Önder Atatürk´ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun´a ayak bastığı gün, bağımsızlık meşalesini yakmış, esarete boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya ispatlamıştır.



Yakılan bağımsızlık meşalesini kıvılcım olarak yorumlayanlar, Samsun´da atılan kıvılcımın giderek alev topuna döndüğünü görmüş, kenetlenip, tek yürek olan bu millet karşısında geri adım atmak zorunda kalmıştır.

Ulu Önder, Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşunda bu kadar önem taşıyan ve Cumhuriyetimizin temel taşı olan 19 Mayıs 1919´u, ülkenin geleceğinin teminatı olan sizlere armağan etmekle, ülke geleceğindeki yeriniz ile birlikte gençlere verdiği önemi göstermiştir.

Yıllarca bu ülke insanının milli çıkarları uğruna gösterdiği birlik ve beraberlik ruhu, her zaman dış mihrakların hedefi haline gelmiştir. Bu huzur ve birlikteliği yıkmak için yazılan senaryolar, yıllardan beri piyonlarla sahneye konulmak ve oynanmak istenmiştir.

Oysa Ulu Önder Atatürk bugünün tarihinde yatan anlamını daha iyi idrak edebilmeniz için, temelinde dostluk, barış, sevgi ve kardeşlik duyguları taşıyan spor ile bütünleştirip bayrama dönüştürerek sizlere armağan ederken, bütün insanlık alemi ile dünyaya mesaj vermiştir.

Bu yüzden 19 Mayıs 1919 Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, istikrarın, huzurun, birlik ve beraberliğin getirdiği kalkınma hamlesi ile hedefine ulaşacak olan ülkemiz için son derece önemlidir.

Ülkemizde yıllarca istikrarsızlıkların getirdiği kaos ile beslenenler, yakalanan istikrar ve huzur ortamını bozmak için yine sahneye çıkmış, yazdıkları senaryoyu piyon kullanarak oynamak istemiştir.

Huzur ve istikrarımızın bozulması için sahneye konulan bu oyunlara karşı kenetlenmemiz, ülkemizi çağdaş ülkeler seviyesine yükseltecek, milletimizi dostluk, kardeşlik ve huzur ortamına taşıyarak, rahata erdirecek olan kalkınma hamlesinden rahatsızlık duyanlara karşı tek yürek olmamız gerekmektedir.

Sizlere olan inancım ve güvenim tamdır.

Kin ve nefretle beslenen bu senaristlerin oyununu, sizlerin barış, dostluk, sevgi ve kardeşlik duyguları ile birbirinize kenetlenmeniz, bu ülkenin milli menfaatlerine, ulusumuzun çıkarlarına, toplumumuzun huzuruna sahip çıkmanız bozacaktır.

Bayramınız kutlu olsun.

İbrahim KARAOSMANOĞLU
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Bizi;
sosyal medyada takip edin!