Başkandan sanata destek

Japon Nokohoma´nın talebine, Karaosmanoğlu olumlu yanıt verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi, 2005-2006 sezonunu dün Japon ressam Manika Nagare`nin sergisiyle açtı. Serginin açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ruhun Gıdası Projesi ile bağışlanan eserleri Değirmendere`de gerçekleştirecekleri projeyle koruma altına alacaklarını söyledi.

“DESTEK BEKLİYORUZ”
Serginin açılış konuşmasını Japonya Uluslar arası İş Birliği ve Eğitim Akademisi 2. Başkanı Yoshikazu Nokohoma yaptı. 1999 depremi sonrasında start verdikleri Ruhun Gıdası Projesi`nin önemine vurgu yapan Nokohoma, “Bu gelişimde kent ve insanlarda büyük değişim gözlemledim. Belediye başkanı bu çalışmalarda büyük gayret içinde. Ruhun Gıdası Projesi 5. yılını dolduruyor. 72 Japon sanatseverin bağışladığı eserler için Değirmendere`de yapılan müze yetersiz. Türk Japon dostluğunda köprü olacak resimlerin korunması ve sergilenmesine yönelik destek bekliyoruz” dedi.

“JAPONYA`DA DA SERGİLEYECEĞİZ”
Eserlerinin sergilenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Japon ressam Nagare de  “Burada sergilenen tüm eserleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ne armağan etmek istedim. Bu koleksiyon ilk çalışmamdan son çalışmama kadar olan eserlerin bir bölümünü kapsıyor. Kocaelili sanatseverlerle atölye çalışmalarına başladık. Evlerde kullanılmayan bez ve kumaş parçalarını yeniden dikerek sanat yaptık. Ortaya çıkan bu eserleri daha sonra Japonya`da da sergileyeceğiz” şeklinde konuştu. 

  

“PROJEYİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”
Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ise eserlerin ilimizde sergilenmesinin kentimize önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Değirmendere`de sanata destek verecek önemli bir projeyi hayata geçirmek istediklerini kaydeden Karaosmanoğlu, “Eserleri bu proje sayesinde koruma altına alacağız. Yer konusunda sıkıntı oluşursa eserleri gar projesinde sergilemeyi arzu ediyoruz. Kültürel, spor, sanat, ekonomik alanlarında her türlü işbirliğine hazırız” ifadesini kullandı. Konuşmaların arından Başkan Karaosmanoğlu iki japon konuğuna İzmit Saat Kulesi`nin maketini verdi. Sergide üç eser seslendiren Japon müzisyenler de sanatseverlerden büyük alkış aldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!