Başkandan meclis üyelerine sitem

Karaosmanoğlu bazı meclis üyelerinin bilgilendirme toplantılarına katılmamasını eleştirdi. İlki Çayırova`da gerçekleştirilen meclis üyelerini bilgilendirme toplantılarının ikincisi, dün Bahçecik Kültür Merkezinde yapıldı.

İlki Çayırova´da gerçekleştirilen meclis üyelerini bilgilendirme toplantılarının ikincisi, dün  Bahçecik Kültür Merkezinde yapıldı. Büyükşehir Belediye Meclis toplantısından önce gerçekleştirilen toplantıya, meclis üyelerinden önemli bir kısmının davet edilmesine rağmen katılmaması Başkan Karaosmanoğlu´nu kızdırdı. Karaosmanoğlu, “Kocaeli´nin her yerinde çalışmalarımız var. Meclis üyeleri bilgilenmek istiyor. Ama çoğu burada yok. Meclis üyesi olmanın sorumluluğu vardır” dedi.

ÇEVRE DÜZENİ PLANINI ANLATTI
Bahçecik Belediye Başkanı Doğan Erol´un ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun açılış konuşmasıyla başladı. Ağırlıklı olarak Çevre Düzeni Planının önemini anlatan Karaosmanoğlu, “Bu plan Kocaeli´nin 30-50 yıllık anayasası. Çevre Düzeni Planı kentin imar yönüyle ilkelerini belirler. Bu ilkeler kent için çok önemli. Planlama yapılmayan yerleri yapılaşmadan sonra yapmak zor” ifadesini kullandı.

“DİĞER BÜYÜKŞEHİRLER BASTIRIYOR”
Daha sonra büyük projeler ve gelirler konusuna değinen Başkan Karaosmanoğlu, “Siyasiler sıkça gündeme getiriyor, diğer Büyükşehir Belediyeleri hükümeti sıkıştırıyor. ‘Kocaeli´ne bu kadar veriyorsunuz. Biz ise şu kadar alıyoruz´ diyorlar. Bu tutum stratejik olarak yanlış. Bunu herkes biliyor. Bu kent ülkeye daha fazla kazandırıyorsa, elbette bu kente daha fazla gelir gelecek” şeklinde konuştu. Karaosmanoğlu, şu anki gelirlerin gelecekteki projeleri kısa vadede gerçekleştiremeye yetmeyeceğini de hatırlatarak, önceliklerin iyi belirlenmesini ve kaynakların yerinde kullanılmasının önemini vurguladı.

TEKNİK BİLGİLER
1/50 bin ölçekli Kocaeli 2025 Çevre Düzeni Planı ile ilgili yapılan çalışmaları Başkan Vekili İlyas Şeker özetlerken, teknik bilgileri ise planı hazırlayan Doğukan Firması Proje Yürütücüsü Nadir Doğan verdi. Sunumun ardından meclis üyeleri hep birlikte öğle yemeği yedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!