Başkan´dan Dilovası sanayicilerine sert uyarı

Başkan Karaosmanoğlu, çevre konusunda kimsenin gözünün yaşına bakmayacaklarını söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze´de ziyaretine gelen Dilovası Organize Sanayi Bölgesi yöneticilerini sert bir dille uyardı. Karaosmanoğlu, “Çevreyi kirleten kim olursa olsun gözünün yaşına bakmayız” dedi.

“KİMSEYE İZİN VERMEM”
Haftanın bir gününü Gebze´de çalışarak geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Türker, üyeler Metin Tunaboylu, Necmettin Bitlis ve Ziya Akagündüz´den oluşan heyeti makamında kabul etti. Yıllarca çevre kirliliğine neden olan Dilovası´nın arıtılması için sanayiciye büyük görevler düştüğünü belirten Başkan Karaosmanoğlu, sert bir uyarıda bulundu. Başkan Karaosmanoğlu, “Her zaman sanayicinin yanındayız ama havamızı, suyumuzu ve toprağımızı kirletenlerin de gözünün yaşına bakmam. Diğer bölgeleri kirlilikten arındırdık. Sadece Gebze ve Dilovası var. Sizler bir an önce arıtma tesislerinizi yapmalısınız. Tesisini yapmayan, çevreyi kirleten hiç kimseye izin vermem. Herkes bedelini öder” uyarısında bulundu.

“EKMEĞİNİZİ KİRLETMEYİN”
Büyükşehir Belediyesi´nin çevre konusunda asla taviz vermeyeceğini belirten Başkan Karaosmanoğlu, kendilerinin konuya verdiği ciddiyeti sanayiciden de beklediklerini söyledi. Bugüne kadar iş adamları ile 4 ayrı toplantı yaptıklarını, bu toplantılarla iş adamlarının önündeki engelleri ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Bu doğa hepimizin ve herkese lazım. Herkes üzerine düşeni yapmalı. Ekmek kazandığınız yeri kirletmek, kazandığımız ekmeği kirletmektir. Ekmeğinizi kirletmeyin. Herkes üzerine düşeni yaparsa sorunumuz kalmaz” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!