Başkana güvenoyu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin geçen yıla ait faaliyet raporu Meclis´te oybirliği ile kabul edildi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi, 2005 yılına ait Büyükşehir Belediyesi`nin faaliyetlerini içeren raporunu, cuma günü gerçekleştirdiği  toplantısında oy birliği ile kabul etti. 2004 yılının ardından 2005 yılı faaliyet raporunu da oy birliği ile kabul eden Büyükşehir Meclisi`ne teşekkür eden Başkan Karaosmanoğlu, “Bu meclis Türkiye`ye örnek bir meclistir. Muhalefeti ile tüm meclis üyeleri uyum içinde çalışıyor. Muhalefetimizin yaptığı seviyeli eleştirilere ve verdiği güven oyuna teşekkür ederim” dedi.

“3 YILLIK DÖNEM DE NAMUSUMUZ”
Başkan Karaosmanoğlu, faaliyetlerin bir anlamda meclisten güven oyu almasını bundan sonra gerçekleştirilecek olan çalışmalara ciddi bir sinerji katacağını söyledi. Muhalefetin eleştirilerine de cevap veren Karaosmanoğlu, iki yılda büyük değişiklikler yaşadıklarını belirtti. “Bundan sonraki 3 yıllık dönemi de namusumuz bileceğiz” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Bu kentin kalkınması için tüm arkadaşlarımın enerjisini bu noktaya kilitleyeceğine eminim” ifadesini kullandı.

PEHLİVAN YÖNETTİ
Bu arada faaliyet raporlarının görüşüldüğü genel kurulda, Başkan Karaosmanoğlu gelenek üzere kürsüdeki makamını kullanmadı. Bu nedenle meclis toplantısının tamamını Meclis 1. Başkan Vekili olan Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan yönetti.

MECLİS BAŞKAN VEKİLLERİ SEÇİMİ
Büyükşehir Belediye Meclisi ayrıca Cuma günü yapılan oturumuyla ikinci dönemine de start verdi. Birinci iki yıllık dönemi tamamlayan meclis seçimlere kadar sürecek olan üçüncü yılına resmen başladı. Bu nedenle yasaya göre Meclis Başkan vekilliklerinde seçime gidildi. Yapılan oylamada meclis, mevcut vekil, asil katip ve yedek katip üyelerini değiştirmedi. Birinci başkan vekili yine Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, ikinci vekilliğe yine Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, asil katip üyeliklerine Hicran Uzun ve Muzaffer Kaplankıran, yedek katip üyelere de Ahmet Mert ve Ahmet Erdoğan seçildi.

 
 
MUHALEFETTEN SEVİYELİ ELEŞTİRİ
Raporun oylanması öncesinde CHP Grubu adına Nejat Çakır faaliyet raporuna yönelik eleştirilerini sıraladı. Faaliyet raporunun giriş bölümünde yer alan “Vatandaşımızın meclisimize olan güvenini yeniden kazanmak, kaybolan itibarını yeniden sağlamak…” şeklindeki cümleye tepki gösteren Çakır, söz konusu ifadenin “canını acıttığını” ve bu ifadelerin Başkan Karaosmanoğlu`na ait olduğuna inanmak istemediğini söyledi.

“ATIF KURUMSAL KİMLİĞE YAPILDI”
Çakır`ın bu yöndeki eleştirisine cevap veren Başkan Karaosmanoğlu, “Altında imzam olan her söz bana aittir. Ancak burada kast edilen kişilerin itibarı değildir. Burada kurumsal kimliğe bir atıf yapılmıştır. Tabii ki bundan önceki meclisimiz önemli görevler ve hizmetler yapmıştır” şeklinde konuştu. Başkan Karaosmanoğlu, “Ancak yine de bu ifadeler arkadaşlarımızı üzmüşse ben özür diliyorum” dedi. Başkan Karaosmanoğlu Çakır`ın yanı sıra diğer meclis üyelerinin, SEKA, ulaşım, sosyal yardımlar ve çevre kirliği gibi eleştirilerine de cevap verdi.

“İSTİSMAR VARSA ÖNÜNE GEÇERİZ”
Çakır, isim vermeden Büyükşehir Belediyesi`nin gıda yardımı paketlerinin AK Partili bir ilçe başkanın bürosundan yapıldığını söyledi. Konuya sert tepki gösteren Başkan Karaosmanoğlu, “Bir ilçe başkanın böyle bir şey yapacağına inanmak istemiyorum. Muhtaç insanın partisi olmaz. Bu tip yardımlar gizlilik esasına göre yapılmalı. Burada bir istismar varsa onun önünü alırız. Yardım konusu hassastır, şaibe olmasına izin vermeyiz” dedi.

KANAYAN YARA ÇEVRE
Başkan Karaosmanoğlu çevre kirliği konusundaki bir soruya karşılık olarak da, Kocaeli`nin sanayi kenti olması nedeniyle çevre kirliliği yaşadığını hatırlattı. Göreve geldiklerinde Körfez`de sadece iki adet arıtma tesisi olduğunu, bunun bugün 8`e yükseltildiğini hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, Körfez`e özellikle Dilovası`ndan ciddi endüstriyel ve evsel atık aktığını belirtti. Karaosmanoğlu, “Bu bir kanayan yaradır. Ama önünü alacağız. Sınırımız içinde olmasa da Altınova`daki arıtma tesisini tam kapasite çalışır hale getirdik. Biz işletiyoruz. Bu işe ciddi önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

YONCA UYGULAMASI
Başkan Karaosmanoğlu, ulaşımla ilgili eleştirilere de cevap verdi. D 100 üzerindeki tüm sinyalizasyonları kaldıracaklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, yan yolları Kandıra Sapağı`ndan alıp bir değerlendirme projesi yapacaklarının müjdesini verdi. Başkan Karaosmanoğlu, bunun yanı sıra Carrefour Köprüsü`nün yan ayaklarının kaldıracaklarını ve buraya yonca uygulaması gerçekleştireceklerini duyurdu.

SAHİLE KORDON BOYU
Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasının sonraki bölümünde sahil projeleri hakkında da meclis üyelerine bilgi aktardı. Karaosmanoğlu, SEKA`dan batıda Derince doğuda da fuar, interteks ve Başiskele güzergahına kadar İzmir Kordon Boyu`nu andıran bir düzenlemeyi planladıklarını ifade etti, “Bunu projelendireceğiz ve ileriki yıllarda inşallah faytonla sahil keyfi yapacağız” dedi.

“ESKİ DÖNEMDEN DE ARKADAŞLAR VAR”
Başkan Karaosmanoğlu muhalefetin “eski dönemden sadece bir tek İtfaiye Daire Başkanı ile çalışıyorsunuz” şeklindeki eleştirisine de AYKOME, Personel, Basın Yayın ve APK Daire Başkanlarını örnek gösterdi. Verimli olanı, koşmak isteyeni değerlendirdiklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Ben böyle bir ayırım yapmıyorum. Görev değişikliklerini de bizzat kendim tevdi ettim. O arkadaşlarımız bize bu nedenle teşekkür ettiler. Tüm arkadaşlarım benim için değerlidir. Kimse burada ‘o partilidir hava atar, işe geç gelir` diyemez. İki yıl öncesine göre personelin çalışma hevesi ve motivasyon daha yüksektir” şeklinde konuştu.

KOMİSYON BAŞKANLARI İSPANYA`YA
Bu arada Denetim Komisyonu adına meclise bilgi veren Hasan Kırlı, Borç Takip Servisi kurulmasını önerirken, meclis komisyon başkanlarının Başkan Karaosmanoğlu ile birlikte 7-12 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Marmara Boğazları ve Belediyeler Birliği Teknik İnceleme Programı dahilinde İspanya`ya gitmesi oy birliği ile kabul edildi.
Bir sonraki Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı 12 Mayıs Cuma günü saat 15.00`te yapılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!