Başkan, ‘’Beş evladım var, sizler de evladımsınız’’

Uluslararası öğrenciler için düzenlenen “Hoşgeldiniz” programına katılan Başkan Karaosmanoğlu’ndan kalplere damga vuran söz;

Başkan, ‘’Beş evladım var, sizler de evladımsınız’’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yüksek eğitimlerini gerçekleştirmek üzere Kocaeli ve Gebze Teknik Üniversitesi’nde okumaya gelen Uluslararası Öğrenciler için düzenlenen “Hoşgeldiniz” programına katıldı. Öğrencilerden ailelerine kendi selamını iletmelerini isteyen Başkan Karaosmanoğlu, “Onlara, ‘Kocaeli’nde bir belediye başkanı var. Bizim babamız, dedemiz’ deyin. Benim 5 evladım, 13 torunum var. Sizler de benim evladımsınız. Ben sizleri kabul ediyorum” dedi.

HOŞGELDİNİZ PROGRAMINA KATILDILAR

Antikkapı Restaurant’ta gerçekleştirilen ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Hoşgeldiniz” programına Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra, Genel Sekreter İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve uluslararası öğrenciler katıldı. Birçok öğrenci ise programda, kendi ülkelerine ait yöresel kıyafetlerle yer aldı.

İLK KEZ MEHTER DİNLEDİLER

Program öncesinde Antikkapı Restaurant önünde uluslararası öğrenciler için Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı mini bir konser verdi. İlk kez mehter dinleyen uluslararası gençler bol bol fotoğraf ve video çekti.

TEK TEK TOKALAŞTI

Hoşgeldiniz programı Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun Antikkapı Restaurant’a gelmesiyle başladı. Her yıl olduğu gibi öğrencilerle tek tek tokalaşan ve onlarla sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, gençlerden gelen selfie çekme isteklerini de kırmadı.

KOCAELİ BENİM MEMLEKETİM

Ardından Başkan Karaosmanoğlu ve misafirler, uluslararası öğrencilerin Kocaeli’ne ayak bastıkları ilk günden itibaren yaşadıkları ve Büyükşehir Belediyesi’nin buradaki hayatlarına yönelik katkılarını, anlatan bir tanıtım filmi izledi. Filmin sonunda öğrencilerin “Kocaeli benim memleketim” sözleri misafirlerin alkışlarıyla karşılandı. Hoşgeldiniz programında Kağıtspor Halk Oyunları ekibi de Kocaeli yöresine ait folklor gösterisi gerçekleştirdi.

“HOŞ GELDİNİZ ÇOCUKLARIM”

Tanıtım filminin ardından sahneye gelen Başkan Karaosmanoğlu ise geceye damga vuran bir konuşma yaptı. Uluslararası öğrencilere “Çocuklarım” diye hitap eden Başkan Karaosmanoğlu, sözlerine “Hepinizi sevgiyle selamlıyorum” diyerek başladı.

BİZE EMANETSİNİZ

Uluslararası öğrencilerden Kocaeli’nde kendilerini evlerinde hissetmelerini isteyen Başkan Karaosmanoğlu, “Sizler bizlere emanetsiniz. Her türlü sıkıntınızda Büyükşehir Belediyesi olarak yanınızdayız. Çünkü sizleri çok seviyoruz. Sizlerin iyi yetişerek ülkenize geri dönmeniz hem Türkiye için hem de kendi ülkeleriniz için çok önemli. Ülkelerinize demokrasi ve insan haklarını götüreceksiniz. Sizlerin sayenizde ülkelerinizle medeniyet ve kültür alışverişimiz olacak” şeklinde konuştu.

BEŞ EVLADIM VAR, SİZLER DE EVLADIMSINIZ

Başkan Karaosmanoğlu’nun öğrencilere yönelik samimi ve içten konuşması geceye damgasını vurdu. “Anne babalarınıza selamlarımı iletin diyen Başkan Karaosmanoğlu”nun “Onlara, ‘Kocaeli’nde evimizde gibiyiz. Burada bir belediye başkanı var. Bizim babımız, dedemiz gib’ deyin. Benim beş evladım, 13 tane de torunum var. Sizler de benim evladımsınız. Ben sizleri kabul ediyorum” dedi. Başkan Karaosmanoğlu bu sözleri Uluslararası Öğrenciler tarafından dakikalarca alkışlarla karşılandı. Başkan Karaosmanoğlu sözlerini, “Hepinizi çok seviyor ve gözlerinizden öpüyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun” diyerek tamamladı. Başkan Karaosmanoğlu’nun ardından konuşan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ise Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar için Başkan Karosmanoğlu ve ekibine teşekkür etti.

GAZZE NE İSE KOCAELİ DE BİZİM İÇİN O

Öte yandan gecede konuşan Uluslararası Öğrenciler Kulübü Başkanı Filistinli Hammam Swalma da Büyükşehir Belediyesi’nin kente geldikleri ilk günden itibaren kendileriyle yakından ilgilendiğini kaydetti. Filistinli öğrenci, “Ülkelerimize döndüğümüzde anlatacak çok şeyimiz var. Benim için ise şunu söylemek mümkün Gazze benim için ne ise Kocaeli de odur” dedi.

DÜNYA BU HALAYI ÖRNEK ALSIN

Konuşmaların ardından Başkan Karaosmanoğlu uluslararası öğrencilerle birlikte geleneksel aile fotoğrafını çektirdi. Hoşgeldiniz programında uluslararası gençler Türk öğrenci arkadaşlarıyla piste çıkarak halaylar çekti. Elele veren gençler dünya barışına yönelik muhteşem bir kardeşlik tablosu oluştururdu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!