Başkan anılarını tazeledi

Karaosmanoğlu, öğretmen olarak görev yaptığı İzmit Lisesi ile birlikte 3 okulu gezdi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2005-2006 eğitim öğretim yılının start alması nedeniyle pazartesi günü programının önemli bir bölümünü okullara ve öğrencilere ayırdı. Eğitime yönelik katkılarının artarak devam edeceğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, öğretmen olarak görev yaptığı okullarda ise anılarını tazeleme imkanı buldu. 

İLK DURAK YUVACIK İÖO
İlk olarak Yuvacık İlköğretim Okulunu ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu`nu, okul müdürü Halil Vural ile öğretmen ve öğrenciler karşıladı. Öğretmenler odasında öğretmenlerle sohbet eden, kendisinin de eski bir eğitimci olduğunu hatırlatan Karaosmanoğlu, “Tüm kent için, okulunuz için, sınıfınız için sizin görüşleriniz benim için çok değerli” şeklinde konuştu.

 

ÖĞRENCİLERE YAKIN İLGİ
Okulun her yerini tek tek gezen ve müdür Vural`dan bilgi alan Karaosmanoğlu, öğrenci ile okul arasında köprü görevi gören rehberlik öğretmeni Esra Aliş ile de sohbet etti. Öğretmen Aliş, başkandan belediyenin kendileriyle işbirliği yapmasını isterken, Karaosmanoğlu rehberlik konusunun önemine değindi, ne gerekiyorsa imkanlar ölçüsünde yardıma hazır olduklarını belitti. Okulun 4C sınıfı ile kreşini gezen Karaosmanoğlu, burada bulunan öğrencilerle yakında ilgilenerek bir anlamda ilk dersi de verdi.

İKİNCİ DURAK GAZİ LİSESİ
Başkan Karaosmanoğlu`nun bir sonraki durağı, öğretmenlik yıllarını noktaladığı, 1984-88 arasında görev yaptığı İzmit Gazi Lisesi oldu. Duygusal anların yaşandığı ziyarette okul müdürü Zeki Kalaç, başkan Karaosmanoğlu`na şilt takdim etti. Ziyaretten oldukça duygulanan, yer yer anılarını anlatan Karaosmanoğlu, “Şöyle bir geriye baktığımda yetiştirdiğim bir örgencinin bir meslek sahibi olup da ‘Ben sizin öğrencinizdim` demesinden aldığım mutluluk hiçbir yerde bulunmaz” şeklinde konuştu. 

 

VE İZMİT LİSESİ`NDE
Başkan Karaosmanoğlu son olarak eski adıyla İzmit Lisesi yeni adıyla İzmit Anadolu Lisesi`ne konuk oldu. Okulun Anadolu Lisesi olmasından sonra yaşanan sıkıntıları Başkan Karaosmaoğlu`na aktaran müdür vekili Mehmet Akif Özkan, yardım istedi. Özkan okulun arka bahçe duvarı ile giriş kapısının yapılmasını, bahçenin asfaltlanmasını, okul kapısının İstiklal Caddesi girişi önüne yaya geçidi çizilmesini talep etti. Başkan Karaosmanoğlu yetkililere talimat vererek, “Cehalet yenilmesi gereken en büyük düşmandır. Cehaletin yenilmesi için gereken her türlü desteği vermeye hazırız” ifadesini kullandı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!