Başbakan´dan Kocaeli´ne...

Başbakan Tayyip Erdoğan Büyükşehir Belediyesi`nin Pakistan`da inşaa ettiği üniversite için Kocaeli halkına teşekkür etti

Başbakan´dan Kocaeli´ne Pakistan teşekkürü

Başbakan Tayyip Erdoğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Pakistan´da yaptırılan üniversite kampusü nedeniyle Kocaeli halkına teşekkür etti. Başbakan Erdoğan yapımı tamamlanan kampus ile ilgili son bilgileri önceki gün kendisini Ankara Başbakanlık Binası´nda ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´ndan aldı.

FOTOĞRAFLARI GÖRDÜ
Azad Keşmir eyaletinin başkenti Muzafferabad´da yaptırılan üniversite kampusunun fotoğraflarını gören Başbakan Erdoğan, “Kardeş Pakistan´ın acısı bizim acımız oldu. Depremde her şeyde olduğu gibi akademik hayat da büyük zarara uğradı. Kocaeli´nin yaptığı bu yardım beni gerçekten çok etkiledi. Kocaeli halkına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

GİDİP GÖRECEĞİM
Başkan Karaosmanoğlu görüşmede ayrıca Başbakan Tayyip Erdoğan´ı önümüzdeki günlerde yapılacak olan üniversitenin açılış törenine davet etti. Davete teşekkür eden Başbakan Erdoğan, “Bu bölgeye olan ilk ziyaretimde Büyükşehir Belediyesi´nin anlamlı yardımını yerinde görmeye gideceğim” dedi. Başbakan Erdoğan ayrıca önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan üniversite binasının açılış töreni için bir bakanını görevlendirdi.

MODERN KAMPÜS
Üniversite kampusü 25 dönümlük arazi üzerinde ve 6 bin metrekarelik kapalı bir alana sahip bulunuyor. Çelik konstrüksiyondan imal edilen binalardan ikisi iki, diğerleri ise tek katlı. Binalarda revir, kütüphane, laboratuar, kafeterya, öğretmen odaları, kafeterya ve idari birimler yer alıyor. Arazi üzerinde ayrıca spor tesisi ve otopark bulunuyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!