Başbakan´a çifte tören

Başkan Karaosmanoğlu, Başbakan Erdoğan´ın açılışını yapacağı iki bulvarı inceledi

Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan Gazanfer Bilge Bulvarı`nın ilk etabı ile Şehit Rafet Karaca Bulvarı, Cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle hizmete açılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, beraberindeki AK Parti İl Başkanı Fikri Işık ile birlikte açılışı yapılacak bulvarlarda incelemelerde bulundu.

KENT RAHAT ETTİ
Büyükşehir Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yapımına başladığı İzmit ile Umuttepe Kampusü arasındaki 9 kilometrelik bulvarın ilk bölümünü tamamladı. Büyükşehir Belediyesi Meclis kararı ile Gazanfer Bilge Bulvarı adı verilen yolun ilk bölümü Eski Gölcük Yolu Üst Geçidi ile Santral Sağlık Ocağı arasındaki 900 metrelik bölümden oluşuyor. Toplam 26 metre genişliğinde 4 şeritli olarak inşa edilen ve üst geçit halinde yapılan yol, kent trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak. Bulvarın altında biri araç ve yaya geçidi, diğeri sadece araç geçidi olmak üzere iki geçit bulunuyor.

YÜRÜYÜŞ YOLU
Büyükşehir Belediyesi`nin Yahyakaptan`da yaptığı yürüyüş yoluna ise Şehit Rafet Karaca Bulvarı adı verildi. İzmit şehir merkezindeki yürüyüş yolunun üçüncü etabı olan Yahyakaptan bölgesindeki Şehit Rafet Karaca Bulvarı, toplam bin 350 metreden oluşuyor. Çim ve parke yürüyüş yolunun yanırsıra, bisiklet parkuruda bulunan yol, tamamen ağaçlarla çevrilerek, insanların hizmetine sunuldu. Yolun yapımı ile birlikte, özellikle sabah sporu yapan insan sayısında büyük bir artış meydana geldi.

YOLLARI İNCELEDİ
Başbakan tarafından Cumartesi günü açılışı yapılacak olan iki bulvarda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, noksanların giderilmesini istedi. AK Parti İl Başkanı Fikri Işık, Nejdet Eksen, Başkan Danışmanı Ömer Polat, Büyükşehir Belediyesi Yol Koordinatörü Hasan Güzel ve Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman ile birlikte açılışı yapılacak yerleri gezen Başkan Karaosmanoğlu, yapılan hizmetlerle İzmit`in adeta nefes almaya başladığını ifade etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, her iki bulvarı törenle açtıktan sonra AK Parti İl Kongresine katılıp, daha sonra Sakarya`ya geçecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!