Bakan hem destek, hem müjde verdi

Bayındırlık Bakanı Özak, Başkan Karaosmanoğlu`nun talebini kırmadı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Karayollarında incelemelerde bulunan Özak, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun talebi üzerine, kentsel dönüşüm projelerinin uygulandığı iller arasında, deprem bölgesindeki illere öncelik tanınacağını söyledi. Ayrıca Sapanca Yolu´nun genişletilmesine bu yıl başlanıyor.

SORUNLAR ANLATILDI
Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere geldiği Kocaeli´nde önce Vali Erdal Ata´dan bir brifing aldı. Daha sonra Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Bakan´a, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Münir Karaloğlu ve İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yoğun karayolu trafik ağının içinde bulunan Kocaeli´nde, deniz ulaşımının da çok yoğun olduğu, geçen yıl 12 bin 500 geminin Körfez´e giriş çıkış yaptığı belirtildi. Özellikle D-100, D-130 ve Sapanca Yolu üzerinde yaşanan sıkışıklığın ele alındığı görüşmede, sorunlar tek tek dile getirildi.

SAPANCA YOLU BAŞLIYOR
Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, yolların bir an önce yapılması için gerekli talimatı verdiklerini söyledi. Hazırladıkları yeni yasa taslağını Bakanlar Kurulu´na sunduklarını ifade eden Faruk Özak, Sapqanca Yolu üzerinde yaşanan sıkıntının giderileceğini belirterek, “Ödenek sıkıntımız yok. O bölgede elimizde 17 milyon ytl´lik bir ödenek var. Sapanca Yolu programa alındı. Bu yıl içinde yolun genişletilmesi çalışmalarına başlanacak” müjdesi verdi.

ALTYAPIYA DESTEK
Görüşme sırasında Kocaeli´nde en büyük sorunun altyapı olduğu dile getirilirken, İller Bankası eski Bölge Müdürü olan İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, 169 milyon ytl lik yatırımla ilgili bilgi verdi. Genel Sekreter Münir Karaloğlu, İller Bankası tarafından yaptırılması gereken Gebze ve Dilovası bölgesindeki altyapı ile arıtma tesislerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırıldığını, bu konuda İller Bankası´ndan destek beklediklerini söyledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜME ÖNCELİK
Kentsel dönüşüm konusunda yapılan çalışmaları soran Bakan Özak´a bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, deprem bölgesi oldukları için kendilerine destek olunmasını istedi. Genel Sekreter Karaloğlu ise, “İstimlak edecek olduğumuz yerlerin tamamı tapulu ve imara uygun. Hepsi derme çatma. Yaşanacak yeni bir depremde yıkılabilir” dedi. Bakan Özak, kentsel dönüşüm yapılan iller arasında deprem bölgesinde olanlara öncelik tanınması için gerekli önlemin alınacacağını ifade etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!