“Alo Kitap” ile okuma zevkinizi paylaşın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Halk Kütüphanesi aracılığıyla kültürel etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor.

Türkiye`deki okuma alışkanlığına da dolaylı olarak katkı sunacak olan “Alo Kitap” projesiyle evlerde okunmayan ve raflarda duran kitaplar değerlendirilmiş olacak.

GÖREVLİLER EVDEN ALACAK

Evlerinde okumadıkları kitapları bağışlamak isteyen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi`ne ait 324 38 31 numaralı telefonu arayarak bu isteklerini dile getirecekler. Adresi alan yetkililer de bir personel ve araçla bağışlanan kitapları vatandaşın evinden alacak ve halk kütüphanesine getirecek.

KİTABINI PAYLAŞ

Konuyla ilgili bilgi veren Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu, “Biz bu projeye Kitabını Paylaş ismini veriyoruz. Çünkü paylaşmanın önemi çok iyi biliyoruz. Fazla ekmeğimizi, fazla giysimizi paylaştığımız gibi fazla kitaplarımızı da paylaşmalıyız. Alo Kitap ile okumak ve paylaşmak isteyenler bir araya gelecek” dedi.