Alikahya´da gündemde 4 cadde var

Büyükşehir, alt yapısı tamamlanan caddeleri asfaltlamak için ihaleye çıktı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, ilçe ve beldelerde üst yapı atağı doğrultusunda başlattığı asfalt ve tretuvar yapımı ihalelerine devam ediyor. Bu çerçevede Alikahya´nın alt yapı sorunu bulunmayan yolları için de ihaleye çıkıldı.

6 AYDA YENİLENECEKLER
Fen İşleri Daire Başkanlığının SEKA Parkı içersindeki hizmet binasında yapılan ihaleye 4 firma katıldı. Eksa İnşaat 1 milyon 999 bin YTL ile en düşük, Eka İnşaat ise 2 milyon 500 bin YTL ile en yüksek teklifi veren firmalar oldu. Yer tesliminden sonra çalışmalarına başlayacak olan müteahhit firmaya bağlı ekipler, tüm işi 6 ay içinde tamamlayacak.

NELER YAPILACAK?
İhale kapsamında Sakıp Sabancı, Bağdat, Çarşıbaşı ve Eyüp Sultan Caddeleri tamamen elden geçirilecek. Toplam uzunluğu 1.5 kilometreyi bulan bu caddelerde yaklaşık 15 bin ton asfalt, yaya yolları için yaklaşık 50 bin metrekare renkli parke, 16 bin metre beton ve andazit bordur kullanılacak. Ayrıca yol kenarlarına yağmur suları için yaklaşık 7 km yağmur suyu kanalı yapılacak.

FİRMALAR

TEKLİFLERİ