AKHOM´da sıra 4. grupta

Projeye katılan 3. grup sertifikalarını aldı, yeni grubun dersleri de başladı. Üniversite mezunu emekli vatandaşların tecrübelerinden yararlanmak amacıyla başlatılan Akıl Hocalığı Merkezi (AKHOM) Projesi başarıyla sürüyor. Türk Geriatri Vakfı ile ortaklaşa yürütülen projede dördüncü grubun derslerine de başlandı. Projeye olan ilgi ise her geçen gün artıyor. Kocaelili “ak saçlılar” köşelerine çekilmek yerine AKHOM projesiyle yeniden üretime katılmanın mutluluğunu yaşıyor.

Projeye katılan 3. grup sertifikalarını aldı, yeni grubun dersleri de başladı.

 

 

 

 
 
Üniversite mezunu emekli vatandaşların tecrübelerinden yararlanmak amacıyla başlatılan Akıl Hocalığı Merkezi (AKHOM) Projesi başarıyla sürüyor. Türk Geriatri Vakfı ile ortaklaşa yürütülen projede dördüncü grubun derslerine de başlandı. Projeye olan ilgi ise her geçen gün artıyor. Kocaelili “ak saçlılar” köşelerine çekilmek yerine AKHOM projesiyle yeniden üretime katılmanın mutluluğunu yaşıyor.

 

ADAM, “EMPATİ”Yİ ANLATTI
İzmit Halk Eğitim Merkezi´nde gerçekleştirilen ve 17 kişinin katıldığı 4. grup derslerini ise her zaman olduğu gibi. projenin mimarlarından Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüdaverdi Adam yürütüyor. İlk iki derste “Empati” konusunu anlatan Prof. Adam, genel konular ve günlük yaşamımız hakkında çeşitli örnekler vererek öğrencilerinin yorumlarını dinledi.

 

 

 

7 HAFTALIK PROGRAM
Dördüncü grup kapsamında derslere başlayan 17 AKHOM öğrencisi, ders programı kapsamında iletişim, empati, sinerji, motivasyon, beslenme, ilk yardım ve genel sağlık konularında eğitim alacak. 7 hafta süren bu programda toplam 28 derslik eğitimin ardından, katılımcılar sertifika almaya hak kazanacak. AKHOM öğrencileri eğitimlerini tamamladıktan sonra kamu ve özel çeşitli kuruluşlarda gönüllü danışmanlık yapacak, kendi bilgi ve tecrübelerinden faydalanılacak.

 

3. GRUBUN SERTİFİKA MUTLULUĞU
Bu arada AKHOM Projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan üçüncü grubun öğrencileri geçen hafta düzenlenen bir törenle sertifikalarını aldı. Gölcük Belediyesi Aşiyan Sosyal Tesisleri´nde gerçekleştirilen sertifika törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, projenin mimarlarından Dr. Halil İbrahim Kahraman, başarılı kursiyerler ile aileleri katıldı.

“KÖŞEYE ÇEKİLMEK YOK”
Törende bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, AKHOM´un son derece önemli bir proje olduğuna dikkat çekerek, “Yaşlandık diye bir köşeye çekilip oturmak yok. Ülkemizin ve özellikle hayata yeni başlayan gençlerimizin bize ihtiyacı var. AKHOM sayesinde yaşlılarımız tecrübeleriyle gençlere yol gösterecek” diye konuştu.

İL GENELİNE YAYILACAK
Projenin koordinatörü olan Dr. Halil İbrahim Kahraman da proje kapsamında yürütülen programların önümüzdeki günlerde il genelinde yaygınlaştırılacağını ifade etti. Konuşmaların ardından üçüncü grubu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.

 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!