AFKOM´a Kandilli desteği

Büyükşehir´in Afet Koordinasyon Merkezi çalışmaları takdir topladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin her türlü afet zararını azaltmak ve önceden önlem almak amacıyla bir süredir üzerinde çalıştığı kısa adı AFKOM olan Afet Koordinasyon Merkezi Projesi`ne bir destek de Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi`nden geldi. Büyükşehir Belediyesi, Japonya Hükümeti Afet Yönetimi tarafından da yakından takip edilen projeyi, önceki hafta Kandilli Rasathanesi ve TÜBİTAK Bilişim Enstitüsü üst düzey yetkilileriyle masaya yatırdı.

HEYETLER BİRARAYA GELDİ
Büyükşehir Belediyesi ARGE ve Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Danışmanı Erkan Ayan öncülüğünde, İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan ve Zemin-Deprem İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher`den oluşan heyet, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Müdürü Gülay Barborasoğlu, TÜBİTAK Bilişim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ersin Tulanay ve ekibi ile Kandilli Rasathanesi`nde bir araya geldi.

BARBORASOĞLU`NDAN DESTEK
Büyükşehir Belediyesi`nin AFKOM ile ilgili çalışmalarını dinleyen Kandilli Rasathanesi Müdürü Gülay Barborasoğlu, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin bu çalışmayı büyük bir ciddiyetle yürüttüğünü görmekten memnuniyet duydum. 17 Ağustos acısını yaşamış bir kentin hem bu acıdan ders çıkarmış olması, hem de bilimin ışığında çalışmalarını yürütmesi afetlere her zaman hazırlık olduğunu gösteriyor. Çalışmanızdan dolayı sizleri kutluyorum” dedi.

AKADSİS`İ ANLATTILAR
Gülay Barborasoğlu ayrıca, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Birimi`nin Büyükşehir Belediyesi`nin gerçekleştireceği her çalışmayı destekleyeceğini ve yanında olacağını söyledi.
Büyükşehir heyeti ise toplantıda halen TÜBİTAK MAM ile devam etmekte olan Akıllı Acil Durum Yönetim Sistemi (AKADSİS) Projesi hakkında bilgi sundu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!