44 belediyenin İmar Sorumluları 2. kez Büyükşehir`de toplandı

İzmit Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği`ni Kocaeli Büyükşehir Belediyesi imar uygulamalarıyla revize etmek üzere yapılan hazırlık çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 44 belediyenin imar sorumluları ile Cuma günü bir araya gelerek, imar uygulamaları taslak çalışması üzerinde görüş alışverişinde bulundu. Taslakla ilgili ilk çalışma Büyükşehir sınırlarının genişlemesinden önce bilgilendirme toplantısı şeklinde ele alınmıştı.

İmar Daire Başkanı Gökmen Mengüç başkanlığında yapılan toplantının bir bölümüne Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş da katılarak birer açılış konuşması yaptı.

 TASLAK ÜZERİNDE YOĞUN ÇALIŞMA  
Toplantıyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi İmar Şube Müdürü Nihan Ecim, toplantıdan çıkan önerilerin  Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu`nda tekrar değerlendirileceğini belirterek uygun olan önerilerle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Uygulamaları adı altında bir taslağın hazırlanacağını ifade etti. Ecim, bunun ardından yine 44 belediye imar yetkilisiyle bir araya gelineceğini ve taslak maddeleri üzerinde görüşüleceğini söyledi. Ecim, bu görüşmelerin ardından yeni Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Uygulamaları Yönetmeliği hazırlanacağını ve kasım ayı içinde yapılacak Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısına sunulacağını kaydetti. Yönetmeliğin meclisten onay almasının ardından da imar uygulamaları tüm ilçe ve ilk kademe belediyeleri tarafından bu yönetmelik doğrultusunda yönetilecek.

YAPILAR KENT ESTETİĞİNE UYGUN OLMALI
Açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Yardımcısı Soydabaş ise yapıların kent estetiğine katkı sağlaması ve sanatsal bir değeri olması gerektiğine dikkat çekti. Soydabaş ayrıca, yönetmelikte yer alacak hususların açık ve net tanımlarla belirlenmesi gerektiğini de söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!