42 Evler`i rahatlatacak köprü inşaatı ihaleye çıkıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, araçla sadece Eski Gölcük Yolu`ndan giriş çıkış yapılabildiği için halk arasında “yarı açık cezaevi” olarak adlandırılan 42 Evler bölgesinin ulaşım sorununu çözüme kavuşturuyor.

Bölge sakinlerinin şehir içi, D-100 ve D-130`a rahat bir şekilde ulaşabilmelerini hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla Kilez Deresi`nin hemen yanındaki dere üzerine büyük bir köprü yapacak.

D-100`Ü DE KULLANMADAN
Salim Dervişoğlu Caddesi`ni Kullar yolu girişine, buradan da Yahya Kaptan ve Yeni Gölcük Yolu`na bağlayacak olan köprü sayesinde, semt sakinlerinin şehir içi ulaşım sorunu ortadan kalkacak. Ayrıca Carrefour Köprüsü üzerindeki trafik yoğunluğu azalırken, İzmit sahilinde seyreden bir araç Yahya Kaptan gibi şehrin belli noktalarına D-100`ü kullanmadan da ulaşabilecek. Söz konusu köprü inşaatının ihalesi 16 Mart 2005 tarihinde, Fen İşleri Daire Başkanlığı`nda açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek. İhale saat 15.00`te başlayacak.

KAZIKLI TEMEL
25 metre uzunluğunda, 12 metre genişliğinde yapılması planlanan köprü üzerinden trafik akışı, gidiş ve geliş istikametlerinde sağlanacak. Kazıklı temel üzerine oturtulacak köprü ihalesine katılmak isteyenler, ihale dokümanlarını 500 YTL karşılığında Fen İşleri Daire Başkanlığı`ndan alabilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!