199 akademisyen, Kocaeli kültürünü anlatacak

1. Uluslar arası Kocaeli ve Çevresi Kültür Sempozyumu, 20 Nisan´da başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Üniversitesi ile birlikte 20-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştireceği 1. Uluslar arası Kocaeli ve Çevresi Kültür Sempozyumu, bugün düzenlenen toplantı ile basına tanıtıldı.

TANITIM TOPLANTISI
Vinsan Kampusü`nde düzenlenen tanıtım toplantısına Kocaeli Vali Yardımcısı İdris Kurtkaya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, sempozyum başkanı Prof. Dr. Yüksel Güney, Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu katıldı.

23 OTURUM, 150 BİLDİRİ
Derbent`teki KOÜ Uygulama Oteli`nde gerçekleştirilecek sempozyumla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Yüksel Güney, iki gün sürecek olan sempozyumda, Kocaeli`nin geçmişten günümüze tüm kültür değerlerinin akademik anlamda ele alınacağını söyledi. Prof. Güney, sempozyumda Halkbilimi, Mimarlık, Güzel Sanatlar, Arkeoloji, Tarih, Türk Dili, Türk Edebiyatı, İletişim, Turizm ve Eğitim konularında 110 sözlü bildiri yayınlanacağı belirterek, 40 poster bildiri ve 23 ayrı oturum sunulacağını kaydetti.

15 DELEGASYON YABANCI
Öte yandan uluslar arası kimliğe sahip sempozyuma Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Azerbaycan, Belçika, İngiltere, Macaristan, Özbekistan ve Yunanistan`dan da 15 kişilik yabancı delegasyon katılacak. Delegasyonlar bildirilerini katılımcılarla paylaşacak. Sempozyuma Kocaeli dışından 70, ilimizden ise 114 bilim adamı katılacak.

KİTAPLAŞTIRILACAK
20 Nisan Perşembe günü 09.30`da açılış konuşmalarıyla başlayacak olan sempozyumda ilk olarak, Kültür Bakanlığı Müşteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen, Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali ve Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği`nden Yavuz Ulugün`ün katılacağı “Kent ve Kültür” konulu panel düzenlenecek. Katılımcılar kapanışın ardından KOÜ Umuttepe Kampusü`nü gezecek, İzmit Körfezi`nde deniz otobüsü ile gezinti yapacak. Sempozyuma sunulan bildiriler daha sonra bir kitapta toplanacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!