Kral Tökeli İmre bugün anılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Macar Kralı Tökeli İmre´nin 302. ölüm yıldönümü nedeni ile bugün Seka´daki Anıt Mozole başında bir anma töreni düzenleyecek. Saat 11.00´de başlayacak törene Macaristan´ın Ankara Büyükelçisi Istv Szabo, İstanbul Başkonsolosu Maria Szekely, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Türk – Macar Dostluk Derneği üyeleri katılacak.

BÜYÜKELÇİ KATILACAK
Ülkesinden ayrıldıktan sonra Osmanlı Devleti tarafından Kocaeli´ne yerleştirilen ve bu topraklarda hayatını kaybeden Macar Kralı Tökeli İmre, ölümünün 302. yıldönümünde anıt mozolesi başında anılacak. Kral Tökeli için Büyükşehir Belediyesi tarafından Seka alanı içindeki Anıt Mozolesi başında anma töreni düzenlenecek. Macar Devleti bu yılki anma töreninde Büyükelçilik düzeyinde temsil edilecek. Anma törenine Macaristan´ın Ankara Büyükelçisi İstv Szaobo katılarak, bir konuşma yapacak.