Konservatuvar ön kayıtları başladı

Müzik dünyasına yeni yetenekler kazandırmak için eğitim veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuar´ına ön kayıtlar bugün (20 Ağustos) başlıyor. Müzik ve güzel sanatlar alanında eğitim veren konservatuvarın ön kayıt işlemleri 5 Eylül tarihine kadar sürecek.

ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR
Yetenekli gençleri sınavla bünyesine alan ve 4 yıl süreyle eğitim veren Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, bu sezon kadrosuna katacağı öğrenci sayısı artırdı. Türk Sanat Müziği dalına 38 (Ud, Ney, K.Kemençe, Kanun, Tanbur), Türk Halk Müziği dalına 27 (Bağlama, Kaval), Batı Müziği dalına 88 (Piyano, Çello, Keman, Bateri, Yan Flüt, K.Gitar, Viyola. 9 -13 yaş ), (Bas Gitar, Saksafon, Trompet, Klarnet. 14-29 yaş), Ses Eğitimi dalına 20 (17 - 29 yaş), Bale dalına 30 (5-9 yaş), Tasavvuf Korosu dalına 10 (17 - 50 yaş), Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi´ne (Resim. 8-12 yaş), (Resim, Heykel, Seramik, Osmanlıca ,Hat, Tezhip, Ebru. 14 - 50 yaş) ise 79 kişi alınacak.

YETENEK SINAVI 8 -9 EYLÜLDE
Ön kayıtlar 20 Ağustos - 5 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Yeteneklerine güvenenler, iki adet vesikalık resim ve nüfus kağıdı ile başvurularını yapabilecek. Ön kayıt yaptıran öğrenciler 8-9 Eylül tarihleri arasında yetenek sınavına girecek. Sonuçlar 12 Eylül tarihinde açıklanacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı´nda, sonuçların açıklanmasından sonra, 22 Eylül 2007 tarihinde eğitim-öğretim dönemine başlanacak.