Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye Pist Şampiyonası hafta sonu yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye Pist Şampiyonası, bu yıl ikinci kez yapılıyor. Hafta sonu Körfez Pisti´nde yapılacak yarışmalar, Sofuoğlu kardeşlerin büyük çekişmesine sahne olacak. Yarışmalarda rekor çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

KÖRFEZ PİSTİNDE HAREKET VAR
Türkiye Motosiklet Federasyonu, 2007 sezonu faaliyet programında yer alan üç şampiyonayı hafta sonu Körfez Pisti´nde yapıyor. Avrupa Supermoto Şampiyonası, Balkan Pist Şampiyonası ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye Pist Şampiyonası adı altında yapılacak olan şampiyonalarda sürücüler kıyasıya mücadele edecek. Körfez Pisti, 3-4 Kasım tarihlerinde hareketli günler yaşayacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Motosiklet Federasyonu´na yarışmalar süresinde otobüs, ambulans, çekici, itfaiye ve ulaşım gibi lojistik destek sağlayacak.

REKOR BEKLENİYOR
Şampiyonada geçen yıl Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kupası´nı kazanan Sinan Sofuoğlu ile Dünya Supersport şampiyonu Kenan Sofuoğlu kardeşler, favori olarak gösteriliyor. Büyük bir çekişmeye sahne olması beklenen bu şampiyonada, dünya şampiyonu Kenan Sofuoğlu´nun, Körfez Pisti´nde TMF Asbaşkanı Süleyman Memnun´a ait 46 saniyelik pist rekorunu da kırması bekleniyor. Şampiyonaya Avrupa ve Balkan ülkelerinden 70´e yakın, Türkiye Pist Şampiyonası´nın 7. ayağı için ise 90´a yakın sporcunun katılması bekleniyor. Avrupa ve Balkanlar´ın en hızlı motosikletçilerinin piste çıkacağı yarışlar, 12 ayrı kategoride yapılacak.