Karaosmanoğlu, “Kandıra’nın kültürünü ve tarımını korumak bizim görevimiz”

Tarih: 6 Mayıs, 2018

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ve Meclis üyeleri ve Kandıra Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi Lojmanları Yönetim Başkanı Yakup Cengiz ile yönetimi makamında ağırladı. Kandıra’da altyapı ve üstyapı projelerinin yanı sıra ilçenin gelenekleri ve göreneklerini yaşatmak için çalışma yaptıklarını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Kandıra’mızın eşsiz tüm güzelliklerinin korunmasında ve geleceğe taşınmasında etkin bir şekilde çalışıyoruz. Kandıra’mızın o renkli kültürünü, zenginliğini ve tarihini korumak en önemli görevimizdir” dedi.

“SAĞLIKLI TARIMA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”
Yerel yönetimlerde görev yapan bizlerin renkli bir kültürün mirasçıları ve koruyucuları olduklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Bunun yanı sıra tarım, ülkemiz için çok önemli bir sektördür. Kandıra ilçemiz bu açıdan kentimiz adına da önemi çok büyüktür. Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra Kocaeli’mizin ve ülkemizin geleceği için sanayinin ve yüksek teknolojiyle birlikte sağlıklı tarıma büyük önem veriyoruz. 2010’da 244 köyümüzde 12 ziraat mühendisi ve 9 veteriner hekim görevlendirerek başlattığımız tarım çalışmalarımız artarak devam ediyor. Kandıra ilçemizde bu hizmetlerden önemli bir pay alıyor” şeklinde konuştu.

“150 BİN MEYVE FİDANI DAĞITTIK”
Çiftçilerimizin ihtiyacını belirlemek için toprak, yaprak, su ve kalıntı analizlerini ücretsiz olarak analiz ettiklerini de belirten Başkan Karaosmanoğlu, Kullanılmayan köy arazileri ağaçlandırılarak 10 bine yakın fidan dikip, meyveciliği geliştirmek için 2014 yılından itibaren başta ceviz olmak üzere 16 çeşit olmak üzere toplam 150 bin meyve fidanını kentimizde ki çiftçilerimize dağıttık. Genetiği ile oynanmamış tarımsal ürünleri teşvik etmek amacıyla 12 mahallede 150 bin sebze fidesi dağıttık. Çilek bahçesi kurulumu için çiftçilerimize % 50 hibeli 300 bin çilek fidesi ve malç naylonu, damla sulama borusu, gölgeleme tülü, organik gübre ve alçak tünel sera naylonu dağıttık. Modern sera sayısını arttırmak amacıyla “41 çiftçimize 41 sera projesi” adıyla, 750 çiftçimize % 50 hibeli 1300 top sera naylonu dağıttık. Yem bitkisi tohumu destekleme projesiyle 8 bin çiftçimize, % 50 hibeli, 9 ayrı çeşitte, 3200 ton yem bitkisi dağıtımı yaptık. 400 olan arıcı sayısını, verdiğimiz destek ile 700 kişiye çıkardık” açıklaması yaptı.

“VATANDAŞIMIZIN BÜYÜK MEMNUNİYET DUYDUĞUNU GÖRÜYORUZ”
Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için verimi artırıcı ve hastalıklardan koruyucu doğal yem katkısı formüle edip; yaklaşık 100 çiftçimize ar-ge kapsamında % 50 hibeli destekleme yapıyoruz diyerek açıklamalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kandıra mahallelerinde karpuz yetiştiriciliği yapan 100 üreticimize % 50 hibeli yüksek verimli karpuz tohumu desteklemesi yapıyoruz. Kandıra ilçemizde halkımızın refah ve yaşam kalitesine yaptığımız bu gibi projeler vatandaşımızın büyük memnuniyet duyduğunu da biliyor ve görüyoruz” ifadelerini sarf etti. Kandıra Belediyesi Meclis üyelerine ziyaretleri nedeniyle teşekkür eden Karaosmanoğlu, daha sonra ve Kandıra Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi Lojmanları Yönetimi ile bir ataya geldi. Görüşmeler karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.