Zabıta Müdürleri ile yapılan toplantıda konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Şişman:

“Belediyelerin vitrini zabıtalardır”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdürmek amacıyla kurulan Zabıta Eğitim Merkezi`nin ilk toplantısında konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Şişman, zabıtaların belediyeler için “vitrin” olduğunu söyledi. SEKA eski Genel Müdürlük binasında yapılan toplantıya Büyükşehir Belediyesi Kontrol ve Güvenlik Daire Başkanı Selami Aydın, Zabıta Müdürü Eyüp Deveci ile ilçe ve belde belediyelerinin zabıta müdürleri katıldı.

KOORDİNELİ ÇALIŞILACAK

Yeni yasayla birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin görev ve sorumluluklarının arttığını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Şişman, “İlimizin sınırları genişletilerek çağımızın gereklerine uygun olarak metropol bir ana kent belediyesine dönüşmüştür. Başta belediyelerimizin aynası ve vitrini durumunda olan zabıta hizmetleri olmak üzere alt yapı, su, gaz, ulaşım gibi tüm hizmetler planlı ve programlı olarak yetki ve görev karmaşasına sebebiyet verilmeden koordineli bir şekilde yürütülecektir. Bu nedenle Büyükşehir Zabıtası ilçe ve alt kademe zabıtaları arasında işbirliği ve koordinasyon zorunlu hale gelmiştir. Bu amaç çerçevesinde Büyükşehir Zabıtası ve diğer zabıta birimleri arasında planlı ve programlı ortak çalışma yapılması kaçınılmazdır” dedi.

TOPU TACA ATMAK YOK

Büyükşehir sorumluluğunda olan her yerde mevcut kadro ile eşit oranda hizmet oluşturmanın güç olduğunu belirten Şişman, “Bütün belediyelerimizden ve zabıta teşkilatlarımızdan tam bir uyum, yardımlaşma, dayanışma ve işbirliği beklemekteyiz. İlçe ve beldeler daha önceden olduğu gibi yapmakta oldukları görevleri ‘Bunlar artık Büyükşehir Belediyesi`nin görevi` diyerek topu taca atmamalı. Büyükşehir birimleri intikal edinceye kadar asli görevli gibi duruma müdahale etmelisiniz” şeklinde konuştu.

HİZMET İÇİ EĞİTİM ŞART

Şişman hizmet içi eğitim seminerlerin önemine de değinerek şunları söyledi: “Tüm belediye zabıta personelimiz yeni çıkan kanunlar ve mevzuatlar konusunda hizmet içi eğitim kapsamında eğitime tabi tutulmaları gerekmektedir. Eğitimlerimizi en kısa süre içinde de başlatmalıyız. Eğitimli kadrolarımızla gerekli yardımlaşma ve dayanışma içinde halkımıza daha iyi, daha kaliteli, daha mükemmel hizmet vereceğimize inanıyorum.” Toplantıda konuşan Kontrol ve Güvenlik Daire Başkanı Selami Aydın da Zabıta Eğitim Merkezi`nin kurulmasının önemine değindi, merkezin amaç ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!