Zabıta memuru alımı ertelendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, KPS puanı ile alacağını ilan ettiği 75 zabıta memuru alımını ...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, KPSS puanı ile alacağını ilan ettiği 75 zabıta memuru alımını, Danıştay´ın Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü´nün yeni memur alım kararını iptal etmesi nedeniyle, ertelemek zorunda kaldı.

DANIŞTAY ENGELİ
Büyükşehir Belediyesi, ihtiyacı nedeniyle mevcut zabıta memuru kadrosunu genişletmek için, sınavla 75 zabıta memuru almak için kadro tahsisi talebinde bulundu. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından kadroları tahsis edilen 75 zabıta memuru için, KPSS puan sıralamasına göre alınacak olan memurların 18-22 Haziran tarihinde sınava tabi tutulacağı ilan edildi. Danıştay, itirazlar üzerine Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü´nün yeni memur alım kararını görüşerek, mevzuatın işlemez hale geldiğini gerekçe göstererek, yürütmeyi durdurma kararı aldı.

İLAN EDİLECEK
Danıştay´ın aldığı karar gereği, Büyükşehir Belediyesi tarafından alınacak 75 zabıta memur kadrosu da geçici süreyle durdurulmuş oldu. Sınav komisyonu, mevzuatın yeniden düzenlenerek, memur alımlarına izin verilmesi halinde, konuyu kamuoyuna duyuracak.