Zabıta, İtfaiye ve Trafik personelinin mesaileri zamlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki Zabıta, İtfaiye ve Trafik şubelerinde görev yapan personelin mesai ücretlerini yüzde 10 oranında artırdı.

DAHA FAZLA VERMEK İSTERDİK
Belediye meclisinde yapılan görüşmeler sırasında, mesai gözetmeksizin görev yapan birim personeline zam önerisi destek gördü. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu birimlerde görev yapan personelin gerektiğinde canlarını bile ortaya koymaktan çekinmediğini söyledi. Karaosmanoğlu, “Aldıkları ücretlerin iyileştirilmesi için bu arkadaşlarımızın mesai ücretlerine yüzde 10 zam yapmayı uygun gördük. Verilen zam hizmetlerinin karşılığı olmayabilir. Daha fazlasını vermek isterdik. Fakat şartlar bu kadarına uygun oldu” dedi.

648 PERSONEL YARARLANACAK
Daha önce aylık 200 milyon (200 YTL) mesai alan personel, zam sonrasında 220 milyon lira (220 YTL) alacak. Yapılan zamdan Zabıta Müdürlüğü bünyesinde çalışan 46, Trafik Şube Müdürlüğü bünyesinde 89, İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde 513 olmak üzere toplam 648 personel yararlanacak.