Yuvam Akarca`da tapular dağıtılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yuvam Akarca 1. Etap Konutları`ndan 793 dairenin tapusu hazırlanarak hak sahiplerine verilmeye başlandı. Tapusunu almak isteyenlerin Yuvam Başkanlığı`na müracaat etmeleri istendi.

50 ÜYE HALA BORÇLU
Büyükşehir Belediyesinin Yuvam Akarca 1. Etap`ta yapmış olduğu 2 bin 815 konutun bin 972 dairenin tapusu 2004 yılında hak sahiplerine verilmişti. Geriye kalan 843 konuttan 793 tanesinin işlemleri tamamlanarak tapuları sahiplerine verilmeye başlandı. Haziran ayı içersinde tapu sahiplerinin tapularını almaları gerektiğini belirten yetkililer, birikmiş borcu bulunan 50 konut sahibinin ise borçlarını ödemeleri durumunda tapularını alabileceği ifade edildi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Konut İdaresi Yuvam adı altında 3 etap halinde yapılan konutların tamamı 5 bin 505 daireden oluşuyor. Bu konutlarda Yuvam Akarca`da 3 bin 803 konut, Arslanbey Atakent`te bin 270 konut ve Turgut Mahallesi`nde 424 konut bulunuyor. Bu konutların tamamının toplu konut lehine ferdileşme ipotekleri yapıldı.

YARINDAN İTİBAREN
Büyükşehir Belediyesi Yuvam İzmit Konut Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü yetkilileri, Yuvam Akarca 1. Etap`ta tapuları çıkmayan hak sahiplerinin tapularının yapıldığını belirtti. Bu tür üyelerin nüfus cüzdanını ibraz ederek tapularını Yuvam İzmit Konut Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü`nden yarından itibaren alabilecekleri açıklandı.